Tijdens de aubade in 2017, voor het raadhuis in Sliedrecht.
Tijdens de aubade in 2017, voor het raadhuis in Sliedrecht. Mathijs van Tuijl

Laudate Deum opnieuw basis van aubade

28 februari 2018 om 13:55 lokaal

SLIEDRECHT Voor de vijfde keer op rij treedt het Aubadekoor op tijdens de aubade op Koningsdag. Net als vorig jaar vormt christelijk kinderkoor 'Laudate Deum' uit Sliedrecht de basis voor het Aubadekoor. Alle basisschoolleerlingen worden weer uitgenodigd om een aantal weken mee te oefenen met het kinderkoor. Rond het thema 'Oranje Boven' brengen de kinderen een leuk programma ten gehore, wat traditiegetrouw wordt afgesloten met het Wilhelmus.

,,Zes jaar geleden stond ik, samen met Heidi van der Poel, op Koningsdag bij het gemeentehuis van Sliedrecht. We vonden het jammer dat er weinig werd meegezongen met de liederen die door muziekvereniging Crescendo werden gespeeld", aldus dirigente van Laudate Deum, Rianne Stouten. ,,Toen we de Oranjevereniging een voorstel deden of wij wellicht met basisschoolkinderen iets muzikaals op poten mochten zetten, kregen we direct een volmondig ja!"

Van het één kwam het ander, met als resultaat het inmiddels door heel Sliedrecht bekende Aubadekoor. Dit jaar viert het zijn eerste lustrum. Voor de vijfde keer staat het koor op Koningsdag op de trappen van het raadhuis. ,,Naast de 40 leden van het kinderkoor verwachten wij een extra groep basisschoolkinderen", zegt de voorzitter van het kinderkoor, Mathijs van Tuijl. ,,Onze sponsor, Drukkerij van den Dool drukt ook dit jaar weer ruim 2000 flyers die uitgedeeld gaan worden op alle basisscholen van Sliedrecht. De directeuren van de scholen reageerden ook dit jaar weer enthousiast."

De organisatoren willen de zingende kinderen veel plezier laten beleven. Daarom wordt er ook dit jaar elke repetitie weer een feest. De voorzitter van de Oranjevereniging en de burgemeester zijn ieder jaar langs geweest tijdens de repetities en zullen ook dit jaar ongetwijfeld weer hun aandeel leveren. ,,We hebben de afgelopen jaren veel waardering gekregen van de Sliedrechtse samenleving. Dat geeft ons energie om er ook dit jaar weer een mooi Oranjefeest van te maken. De voorbereidingstijd en het repeteren zijn intensief, maar het plezier is het dubbel en dwars waard. Genietende ouders en grootouders, meezingende Sliedrechters, een genietende burgemeester. Redenen genoeg om weer een mooi programma neer te zetten samen met het A-orkest van muziekvereniging Crescendo", aldus Rianne.

Rianne en Mathijs vinden het mooi om te zien dat de Aubade nieuw leven is ingeblazen en dat deze frisse manier van feestvieren een oude traditie onder het stof vandaan heeft gehaald. ,,Tradities moet je doorgeven aan komende generaties", aldus Mathijs. ,,Als christelijk kinderkoor willen we ons inzetten voor de volle breedte van de maatschappij. We zoeken de verbinding. Het is fantastisch om te zien dat schoolkinderen van Sliedrecht samen gaan voor een prachtig Oranjefeest." Voorafgaand aan de Aubade wordt flink gerepeteerd.

De repetities worden gehouden in verenigingsgebouw 'De Handpalm', Merwestraat 13 te Sliedrecht op de maandagen 26 maart, 9, 16 en 23 april van 18.30-19.30 uur. Meer informatie of aanmelden van zangers: aubadekoningsdag@gmail.com. Ook op de Facebookpagina van het kinderkoor 'Laudate Deum' wordt informatie geplaatst.

advertentie
advertentie