De kunstenares heeft een zwak voor bloemen. Daar zijn haar doeken rijkelijk van voorzien.
De kunstenares heeft een zwak voor bloemen. Daar zijn haar doeken rijkelijk van voorzien. Olga Ridder

Hof van Sliedrecht treedt met fleurige expositie het voorjaar tegemoet

5 maart 2018 om 06:26 lokaal Deel je nieuws

SLIEDRECHT - In Hof van Sliedrecht, de seniorenresidentie aan de Lijsterweg, is tot 1 juni een nieuwe expositie te bewonderen. In de hal bij de receptie hangen acrylschilderijen en aquarellen van Olga Ridder.

Olga schildert al ruim twintig jaar in acryl. Van, zoals ze zelf zegt, aarzelende streken op papier naar grote doeken en stevige kwasten. Ze heeft deelgenomen aan diverse tentoonstellingen. Onder andere in de Papendrechtse bibliotheek, het Baggermuseum in Sliedrecht, in Renswoude en zelfs in Zweden. Bij de Dordtse rechtbank zesmaal en in verzorgingshuis Dubbelmonde in de wijk Dubbeldam.


De onderwerpen zijn divers. Ze heeft een zwak voor bloemen. Daar zijn haar doeken dan ook rijkelijk van voorzien, maar ze schildert ook keukengerei, dieren, mensen en landschappen. Er hangen ook aquarellen. Op beide vlakken heeft ze van verschillende docenten les gehad. ,,Om van elke docent iets te leren waarmee je verder kunt is een verrijking. Zoals zoveel vrouwen ben ik iets creatiefs gaan doen toen de kinderen eenmaal hun eigen weg konden gaan. Dat was een sluimerende droom. Ik ben eerst gaan tekenen en daarna ging het verder: van groot naar heel klein. Van achtereenvolgens Marijke Rolloos, Cocky Kroos en Bart van der Bom heb in al die jaren ontzettend veel geleerd."


Hof van Sliedrecht is elke dag geopend van 09.00 tot 20.00 uur. De schilderijen zijn vrij te bezichtigen en kunnen ook worden gekocht. Prijslijst en visitekaartjes van de kunstenaar liggen bij de receptie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie