Afbeelding
Peter Stam

Snelweg 2,5 uur dicht na ongeval tussen vrachtwagens en auto

9 maart 2018 om 17:47 lokaal

SLIEDRECHT – De A15 tussen Sliedrecht en Papendrecht, in de richting van Rotterdam, is vrijdagmiddag 9 maart 2018 tweeënhalf uur afgesloten geweest na een aanrijding. Rond 14.15 ontstond er op de snelweg file. Weggebruikers moesten hiervoor flink in de remmen. Tijdens het remmen kwamen een met beton geladen vrachtwagen, een lege vrachtwagen en een personenauto met daarin een ouder echtpaar met elkaar in botsing. Eén vrachtwagen botste tegen de vangrail.

De bijrijdster van de personenauto raakte gewond. Zij werd door de brandweer en ambulancedienst uit de auto gehaald en meegenomen naar het ziekenhuis. Eén van de vrachtwagenchauffeurs, een man uit Rotterdam, had last van zijn knie, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis.

De politie heeft ter plaatse getuigenverklaringen opgenomen en sporenonderzoek gedaan om de toedracht te kunnen achterhalen.

De drie gecrashte voertuigen zijn met bergingsauto's van de A15 gehaald. Rond 16.45 uur ging de snelweg weer open. Intussen ontstonden in de regio kilometers lange file. Onder meer op de provinciale wegen en de 'sluiproutes' zoals het Westeinde bij Oud-Alblas. Van de A15 richting Gorinchem was tijdens de afhandeling van het ongeval een rijstrook dicht. Ook op de die baan ontstond een flinke (kijkers) file.

Foto: Peter Stam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie