Jeugdshowkorps Wilhelmus werft leden

14 maart 2018 om 08:34 lokaal

SLIEDRECHT Zaterdag 17 maart biedt muziekvereniging Wilhelmus kinderen de mogelijkheid om een keer kennis te maken met muziek en dans. Van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt in het Muziekcentrum Wilhelmus aan de Genestetstraat 31 (naast sporthal De Stoep) door ervaren muziek- en dansdocenten een 2 uur lang durend programma aangeboden.

Tijdens deze ochtend wordt op een interactieve manier les gegeven met kleurrijke plastic blaasinstrumenten en slaginstrumenten. Tevens is er de mogelijkheid om te kiezen voor dans (met vlag). In deze 2 uur worden de eerste basisvaardigheden uitgelegd, maar zijn met name gericht op het doen en lekker actief bezig zijn. Er zal dan onder andere een kort nummer worden ingestudeerd dat aan het eind van het programma gezamenlijk door alle kinderen wordt gepresenteerd aan alle aanwezigen. Vanwege de interactieve opzet zijn kinderen al vanaf een leeftijd vanaf 7 jaar van harte welkom.

In navolging van de kennismaking op deze zaterdagochtend worden dan ook 6 gratis lessen (muziek op de maandagavond, dans op de dinsdagavond) tot aan de zomervakantie aangeboden. Deze lessen zijn gericht op de muzikale aspecten en dansaspecten die Wilhelmus te bieden heeft. Deze opzet is te vergelijken met het eerder door Wilhelmus aangeboden Music Kids programma. Daarom kan dit gerust worden gezien als Music Kids 2.0.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie