Overhandiging van wetenschap & techniek lespakket door Let the Sun Shine aan OBS de Wereld
Overhandiging van wetenschap & techniek lespakket door Let the Sun Shine aan OBS de Wereld Anne de Vries

Basisschool in Wageningen ontvangt als eerste in Nederland wetenschap- en techniek lespakket met meisjes in de hoofdrol

lokaal Deel je nieuws

Wageningen, 28 september 2020 – Vandaag heeft OBS de Wereld in Wageningen als eerste basisschool een wetenschap- en techniek lespakket met meisjes in de hoofdrol ontvangen. De sociale onderneming Let the Sun Shine zet zich in om basisscholen kosteloos te voorzien van plug-and-play lespakketten, zodat alle kinderen opgroeien met de overtuiging dat meisjes en techniek geweldig samengaan. Vandaag is extra bijzonder omdat OBS de Wereld de oude basisschool is van de oprichtster van Let the Sun Shine.

 

Door middel van een crowdfundactie is geld ingezameld om de eerste basisschool in Nederland te voorzien van lespakketten voor groep 1 t/m 4. Roelf Kooistra, locatieverantwoordelijke van OBS de Wereld: “Hartstikke fijn dat wij als school dit eerste lespakket in ontvangst mogen nemen om wetenschap en techniek een extra impuls te geven op de basisscholen, dank jullie wel!”. Vanaf 2020 is wetenschap- en techniek les verplicht voor alle basisscholen in Nederland. Let the Sun Shine wil daarom dit moment aangrijpen om kinderen vanaf de basis laagdrempelig en hoog frequent in aanraking laten komen met betoverende concepten uit de techniek en technologie, zodat meer meisjes (en jongens) hun talent voor techniek maximaal ontwikkelen. Particulieren die een bijdrage willen doen aan onze crowdfundactie en bedrijven die een basisschool willen sponsoren kunnen dit doen via www.letthesunshine.nl.

 

Jessica Sun, oprichtster van Let the Sun Shine, over haar oude basisschool: “Op elfjarige leeftijd verhuisde ik uit China naar Nederland. Een paar dagen later zat ik in de klas, groep 7, en het enige wat ik begreep was wiskunde. Ik ben dus enigszins bekend met het inlopen van een achterstand als meisje. Maar ik had geluk, want ik zat op De Wereld! Ik had Juf Nel als remedial teacher die met engelengeduld elke pauze met mij aap-noot-mies doornam, waardoor ik in een jaar Nederlands leerde. En ik zat in de klas bij Meester Henk, die mij hielp om alle andere vakken in te halen en zodat ik zonder vertraging kon doorstromen richting middelbare school. Het is dan ook met ongelofelijk veel trots en dankbaarheid dat ik ons allereerste wetenschap- en techniek lespakket mag aanbieden aan deze school. Omdat ik weet dat hier geweldige leerkrachten actief zijn die elke dag weer alles zullen doen zodat kinderen al hun talenten ontwikkelen. Fantastisch dat wij vanuit Let the Sun Shine hier onze bijdrage aan mogen leveren. Meester Henk en Juf Nel, deze is voor jullie!"

advertentie
advertentie