Speelplek Buitenaf feestelijk heropend

17 maart 2018 om 08:17 lokaal

SLIEDRECHT De speeltuin aan de Buitenaf is feestelijk heropend. Wethouder Aldrik Dijkstra (spelen) en wethouder Hanny Visser-Schlieker (sporten) verrichtten vrijdag samen met een aantal kinderen de officiële openingshandeling. Daarna was er voor iedereen popcorn, en kon er naar hartenlust gespeeld worden op het nieuwe speeltoestel én op een van de andere attracties die speciaal voor de gelegenheid werden neergezet. 

Inwoners werden uitgenodigd per brief om hun wensen met betrekking tot de speel- en sportplekken door te geven aan de gemeente. Op basis van onder andere deze wensen zijn ontwerpen per speelplek gemaakt. Op een stemmiddag in augustus 2017 konden buurtgenoten stemmen op hun favoriete ontwerp. De uiteindelijke ontwerpen zijn aan de hand van een boekje/flyer huis aan huis gepresenteerd. Wethouder Aldrik Dijkstra: ,,We kunnen in 2018 een mooi vervolg geven aan de aanpak van de speel- en sportplekken. De plekken in De Grienden en Prickwaert & Weresteijn zijn klaar en in mei ook nog eens de speel- en sportplekken in de Vogelbuurt Zuid en de Buitenuitbreiding West." Wethouder Hanny Visser-Schlieker: ,,Met het voorjaar en zomer voor de deur, hopen we dat de kinderen extra genieten van deze mooie speelplekken!"

De herinrichting van speelplekken is een uitwerking van het 'Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte' dat op 10 mei 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. Tot en met 2020 worden buurt voor buurt de speel- en sportplekken opgeknapt.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie