Lotte van Drunen ruim in de top tien in EK 65cc in Finland

22 mei 2018 om 09:21 lokaal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX team van Drunen is in de tweede voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Finse Vantaa op een zevende plaats geëindigd. In beide manches kwam ze matig weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. Door te knokken voor wat ze waard was, wist ze in beide manches als achtste te finishen en werd hiermee zevende in het dagklassement.

Op voorhand wist Lotte niet wat voor soort circuit ze hier aan zou treffen. In de vrije training op zaterdagochtend merkte ze al snel dat de baan erg hard was met lange geulen, en totaal niet zanderig wat ze in eerste instantie in gedachten had. In deze sessie had ze het moeilijk om in haar ritme te komen en om de juiste lijnen te vinden. Hierdoor verliet ze ontevreden het circuit en was vastbesloten om het in de tijdtraining beter te doen. Nadat ze alles goed had doorgesproken met haar begeleiders begon ze vol goede moed aan de tijdtraining. Hierin reed ze maar liefst zes seconden harder dan in de vrije training en zette een achtste tijd op de klok. Later op de dag bepaalde een kwalificatieheat de startopstelling voor de manches op zondag. Toen het starthek viel, zat Lotte er bijzonder slecht bij en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon ze in een hoog tempo plaatsen winst te boeken en kwam in de tweede ronde al aan op een vijftiende plaats. In de rest van de wedstrijd zette ze haar opmars verder en wist na een zwaar bevochten wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen.

Geconcentreerd stond ze achter het starthek voor de eerste manche maar ook ditmaal kwam ze niet lekker weg en kon pas op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde reed ze zeer creatieve lijnen en dit zorgde ervoor dat ze zich al op wist te werken naar een zevende plaats. Niet veel later stootte ze door naar een zesde plaats en wist hier een aantal ronden op stand te houden. In het gevecht om de vijfde plaats slaagde de dame uit Sliedrecht er niet in om hem te passeren, wat tot gevolg had dat ze zelf twee plaatsen prijs moest geven en als achtste over de finish kwam.

Na de eerste manche was ze niet heel tevreden en ze wilde het dan ook graag beter doen in de tweede manche. Na een matige start kwam ze in de tweede ronde op een elfde plaats door. Ondanks dat het rijden goed ging, reed ze iets te tam waardoor ze opnieuw genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Met tweemaal een achtste plaats in de manches eindigde ze op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 65cc staat ze na twee wedstrijden op een vierde plaats. Het doel van Lotte is om zich te kwalificeren voor de finale in Loket, Tsjechie. Om hierin te slagen moet ze in de top tien staan na vijf wedstrijden. Over twee weken wordt de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap verreden in het Duitse Dreetz.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie