Tijdlijn Sliedrecht
Tijdlijn Sliedrecht Sliedrechts Museum

Activiteiten in het Sliedrechts Museum tijdens museumweek van 4 t/m 9 april

28 maart 2022 om 16:49 Lokaal Deel je nieuws

Open je wereld tijdens de museumweek in het Sliedrechts Museum

Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon. Verwonder je in het museum, samen of alleen. Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek, 4 t/m 10 april 2022.

Verlenging huidige kunstexpositie

Ook in het Sliedrechts Museum is van alles te zien tijdens de museumweek. De huidige kunstexpositie in het Sliedrechts Museum zou 2 april stoppen, maar wordt met nog een week verlengd, t/m 9 april. Als u dus de prachtige schilderijen of beeldhouwwerken van Ina Hoogendoorn, Ad Kraayeveld, Gerrit Peele, Corstiaan Rijnhout of Marius Rijnhout nog wilt bewonderen, is een bezoekje tijdens de museumweek de moeite waard.

De kunstwerken zijn door Bert Gort, bestuurslid activiteiten van het museum, op dusdanige wijze tentoongesteld, dat er voldoende ruimte is om ze goed van alle kanten te bekijken. Bezoekers zijn enthousiast over zowel de kunstwerken als de opstelling ervan!

Bijzondere activiteiten tijdens de museumweek

Kunstenaars aanwezig in het museum

Op woensdag 6 april zijn Ad Kraayeveld en Corstiaan Rijnhout in het museum. Ad geeft dan een demonstratie beeldhouwen en Corstiaan vertelt iets over zijn schilderijen.

Zaterdag 9 april is Ina Hoogendoorn in het museum, die dan iets zal vertellen over haar schilderkunst en over schilderen in het algemeen.

Demonstratie touwslagen

Sliedrecht heeft in het verleden een touwslagerij gehad, waar touw werd gemaakt, met name voor de scheepvaart. Herber de Keizer geeft hiervan op woensdagmiddag 6 en zaterdagmiddag 9 april een demonstratie in het museum. Kinderen kunnen dan hun eigen touw draaien. Een leuke activiteit!

Tijdlijn van Sliedrecht

Tijdens de museumweek is er genoeg te beleven in het Sliedrechts Museum. Bekijk en beluister een aantal bekende Sliedrechters die ieder een toelichting geven op een bepaalde periode vanaf het ontstaan van de gemeente Sliedrecht. De korte verhalen worden ondersteund door beelden en objecten en foto’s met uitleg.

En natuurlijk zijn er de vaste exposities die meer vertellen over de historie van en in  Sliedrecht.

Meer informatie

Het Sliedrechts Museum is gevestigd aan de Kerkbuurt 99-101 te Sliedrecht. Openingstijden zijn woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Entree: € 2,-- voor volwassenen en € 1,-- voor kinderen. Een museumjaarkaart kan helaas niet worden gebruikt in het Sliedrechts Museum. Meer informatie is te vinden op de website: www.sliedrechtsmuseum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie