Evenementen sneller door ambtelijke molen

lokaal

SLIEDRECHT Sliedrecht gaat omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden voortaan eerder op de hoogte stellen zodra er een evenement zit aan te komen. Vergunningsaanvragen moeten sneller door de ambtelijke molen.

Dat was dinsdagavond in het kort het antwoord van burgemeester Bram van Hemmen op raadsvragen van SGP/ChristenUnie. Deze partij stelde vast dat de communicatie rond de kermis, die afgelopen week plaatsvond op het Burgemeester Winklerplein, rammelde.

Van Hemmen erkende dat de vergunningsaanvraag voor de kermis al in juli vorig jaar op het gemeentehuis lag. Dat houdt volgens de burgemeester in dat er nog slechts een 'reservering' voor de vergunningsaanvraag wordt gemaakt. Belanghebbende partijen zijn daarna laat op de hoogte gesteld. Martkooplui en ondernemers in het Sliedrechtse centrum in mei; omwonenden in het gebied Kerkbuurt, Jacob Catsstraat, Joost van den Vondelstraat, P.A. de Genestetstraat en Rembrandtlaan zijn pas geïnformeerd in de week vóór de start van de kermis op 7 juni.

Volgens Van Hemmen binnen de gestelde termijn, maar bij voorkeur was dit veel eerder gebeurd: ,,We kunnen niet anders constateren dan dat de definitieve tekening pas op 9 mei beschikbaar was. Vanwege Hemelvaart en het aansluitende weekend hebben we ondernemers niet eerder dan op 14 mei kunnen informeren – eerder was helaas niet mogelijk."

Ondernemers hadden liever sneller van de kermis geweten, betoogde raadslid Cees Paas van SGP/ChristenUnie. Dan hadden ze in een vroeger stadium bijvoorbeeld publieksacties op touw kunnen zetten en leveranciers kunnen inlichten over de tijdelijk slechte bereikbaarheid van de Simon Stevinstraat.

Van Hemmen erkende dat gemeente Sliedrecht in het vervolg moet zorgen voor een snellere afronding van vergunningsaanvragen. Hij beloofde deadlines stricter te zullen hanteren, al moet de gemeente volgens hem 'dienstbaar' blijven richting partijen die iets in het dorp willen organiseren. ,,Maar aan onze dienstbaarheid zitten grenzen."

advertentie