'Oplossing Johannes Calvijnschool in zicht'

15 juni 2018 om 07:47 lokaal

SLIEDRECHT Gemeente Sliedrecht en de directie van de Johannes Calvijnschool spreken elkaar deze maand over een oplossing voor het nijpende ruimtetekort op de school. Dat zei wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) dinsdag op raadsvragen van SGP/ChristenUnie. De partij maakt zich zorgen over het uitstel van de bouw van twee speellokalen voor bewegingsonderwijs. Daarover wordt al enkele jaren gesproken, maar de lokalen zijn nog steeds niet gerealiseerd.
Er waren twee oorzaken. Het bezwaar dat de uitbreiding op de hoofdriolering van de gemeente Sliedrecht kwam te liggen, is inmiddels geen obstakel meer, zei de wethouder. Wat nog wel speelt is geld. De wethouder wil op 22 juni van het schoolbestuur weten wat het exacte tekort is.

Voor de twee speellokalen reserveerde Sliedrecht in 2015 een kapitaallast van 475.000 euro. Vervolgens viel de aanbesteding de gemeente rauw op het dak. De drie hiervoor uitgenodigde bouwbedrijven begrootten de werkzaamheden op een kleine 200.000 euro meer dan de gemeente aanvankelijk wilde uitgeven. Een overschrijding van veertig procent die overigens in lijn ligt met de constatering van onder andere Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dat normbedragen voor onderwijshuisvesting momenteel met dat percentage te laag liggen. Visser-Schlieker verzekerde de Sliedrechtse raad dat er voor het zomerreces een nieuw voorstel komt. Het college van b en w vergadert binnenkort over het extra bedrag dat beschikbaar moet komen. Overleg tussen de school en de gemeente lag vervolgens enkele weken stil vanwege het plotselinge overlijden in april van de voormalige schooldirecteur.

De basisschool aan de Scheldelaan telt acht kleutergroepen die gebruikmaken van slechts één speellokaal. De twee nieuwe lokalen krijgen allebei een ruimte van negentig vierkante meter. De financiering wordt gedekt uit de baten van commerciële opbrengsten van schoolgebouwen aan de Deltalaan en Baanhoek-West.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie