Zonnige eerste editie van Sweetwoodstock

lokaal

WIJNGAARDEN Na een intensieve voorbereiding met een team van meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers was het zaterdag 9 juni zover: Sweetwoodstock 2018 vond plaats in Wijngaarden. Voor de organisatie was de belangstelling overweldigend: waar van tevoren gerekend was op zo'n 300 à 400 bezoekers kwamen er meer dan 1000 mensen op het evenement af.

Onder het genot van allerhande ambachtelijk klaargemaakt voedsel konden de bezoekers in de stralende zon genieten van muziek, workshops en voorstellingen, of zelf aan de slag met sport, filosofie en het thema duurzaamheid. Naast de vele jongeren en volwassenen die er rondliepen waren er ook veel kinderen aanwezig die aan de slag konden met het maken van een knikkerbaan, een dans- of diaboloworkshop of konden kijken naar een poppenkast.

Bij de 'foodies'-afdeling werd het grootste gedeelte van het voedsel ter plekke bereid. De Pulled Pork en burgers van de barbecue van Rick en Mark en de goulash van @Koreboom vonden daar gretig aftrek. Vanwege het schitterende weer was het boerenijs van ijsboerderij 't Koeiestalletje uit Wijngaarden niet aan te slepen en ook het speciaalbier van Stadsbrouwerij Dordrecht wist een hoop mensen naar de voedseltenten te krijgen. Voor tussendoor waren de taarten van Eva erg geschikt en gewild.

Uiteraard nam muziek een belangrijke plaats in op het festival. Hierbij wisselden het hoofdpodium en het kleine podium elkaar steeds af. Hierdoor was er een mooie mix van grotere bands op het hoofdpodium(Driebroers, Sweetwood Experiment, Noorderlicht, Fash en nog een keer Sweetwood Experiment) en de rustigere muziek op het kleine podium(plaatjes met Floor en Sjaan, Aangename Gasten, Paul Cherryseed en Clover Bluegrass Boys). Het festival werd muzikaal afgesloten met dansmuziek van Doremix.

De sfeer was de hele dag ontspannen en al op de dag zelf werd er vaak gevraagd of het volgend jaar weer georganiseerd wordt. De organisatie gaat zich daar de komende tijd over beraden.

advertentie