Dubbeldam Groep genomineerd voor Duurzaamheid Award 2018

lokaal Deel je nieuws

In maart nam Dubbeldam Groep de poedercoat afdeling van de voormalige sociale regionale werkplaats Avres over. De overname betekende het werkplek behoud van mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Het initiatief leverde zelfs een nominatie op voor de Dave Bebelaar Award, een jaarlijkse publieksprijs voor het meest duurzame initiatief, project, proces of product.

De afbraak van sociale werkplaatsen is al enige tijd gaande en baanbehoud is zeker voor arbeidsbeperkten erg belangrijk. Dubbeldam is dan ook trots op het initiatief dat dit mogelijk heeft kunnen maken. "Bovendien kunnen we deze krachten op diverse plekken goed gebruiken. Ze zijn gemotiveerd en veelal trots op hun werk, wat een positieve werking heeft binnen de groep", aldus commercieel directeur Dianne Netten.

Dubbeldam werkt al lang prettig samen met Avres en weet dat het bestaansrecht van sociale werkplaatsen al jaren onderwerp is van discussie. Dianne: "Door de samenwerking zien we hoe belangrijk het is voor de mensen die er werken, dat deze werkplaatsen blijven bestaan. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Avres, met de overname als resultaat. Voor de medewerkers verandert er niets en ze behouden gewoon hun werkplek, wat het allerbelangrijkste is".

Onder de nieuwe naam 'Dubbeldam Special Coatings' zal de poedercoat afdeling haar lak-activiteiten voortzetten. Daarnaast geeft de overname Dubbeldam de mogelijkheid iets terug te doen voor het milieu. Maatschappelijk ondernemen en verantwoord omgaan met het milieu is namelijk een belangrijk aspect binnen de groep. Bedrijven in de automotive branche worden veelal als een vervuilende industrie gezien, wat de groep heeft bewogen het milieu op zoveel mogelijk manieren te sparen.   

Met de overname bouwt Dubbeldam dus niet alleen een businesscase waarbij er in de toekomst nog meer ruimte is voor mensen met een beperking, maar waarbij ook de bestaande milieubewuste poedercoatactiviteiten binnen de groep verder worden uitgebreid, met als gevolg dat er meer werkplekken zijn waar het duurzame beleid wordt nageleefd.

Met de overname hoopt Dubbeldam een inspiratiebron te zijn voor meer ondernemers, om zo meerdere samenwerkingsverbanden te realiseren die zowel het milieu als de arbeider met een beperking tot de arbeidsmarkt ten goede komen.

De inzending van Dubbeldam is te bekijken via www.duurzaamrepareren.nl, onder het kopje evenementen. Stemmen is mogelijk t/m 27 juni.

advertentie