Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Grofvuil Staatsliedenbuurt wekelijks ingezameld

lokaal

SLIEDRECHT Sinds begin deze maand is er al een extra, wekelijkse inzamelronde voor grofvuil in de Sliedrechtse Staatsliedenbuurt.

De inzamelronde bij de bovengrondse container in de Talmastraat is op 4 juni van start gegaan, meldde wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) dinsdagavond tijdens de besluitvormende raadsvergadering. De maatregel is genomen na overleg met woningcorporatie Tablis Wonen. Daarin moesten nog zaken als de kostenverdeling van het ophalen van het grofvuil worden besproken. Eerder werd het grofvuil slechts één keer per maand ingezameld.

De laatste jaren slingerde er veel grofvuil rond bij de bovengrondse container. Dat is volgens het college van b en w het gevolg van het relatief grote aantal verhuizingen in de Staatsliedenbuurt. De oude wijk wordt afgebroken en maakt de komende jaren plaats voor nieuwbouw. Veel bewoners zijn al uit de wijk vertrokken. Daardoor zijn ook enkele bovengrondse containers voor restafval weggehaald. De overgebleven container wordt drie keer per week – op maandag, woensdag en vrijdag – geleegd. Volgens de gemeente hebben wijkbewoners ook de mogelijkheid om grofvuil naar het milieupark te brengen of te laten ophalen.

[GROENONDERHOUD] Met het inwilligen van de 'servicemaatregel' werd dinsdag een aanvullende vraag van PRO Sliedrecht-raadslid Maria Stam-Smeets over de situatie in de wijk beantwoord. Eerder baarde de staat van het groenonderhoud haar partij zorgen. Zo kwam PRO Sliedrecht na een wijkbezoek tot de conclusie dat er bij sommige leegstaande woningen geen omheining meer aanwezig was en dat tuinen waren overwoekerd met groen. Ook kwam het voor dat de doorgang in brandgangen werd geblokkeerd door heggen.

Na een nieuw buurtbezoek constateerde Stam-Smeets echter dat Tablis Wonen voortvarend aan de slag was gegaan. ,,Onze complimenten. De begroeiing is aangepakt en we krijgen ook van wijkbewoners veel positieve geluiden over het onderhoud", zei ze dinsdag. De leefbaarheid in de Staatsliedenbuurt was eerder voor SGP/CU aanleiding om het college vragen te stellen.

advertentie