Romy vecht al 1,5 jaar tegen de levensbedreigende ziekte leukemie.
Romy vecht al 1,5 jaar tegen de levensbedreigende ziekte leukemie. Eigen foto

Romy's Healthy Fest voor Kika

lokaal

H'VELD-G'DAM De 13-jarige Romy van der Linden uit Hardinxveld heeft leukemie en wil geld ophalen voor andere kinderen die deze ziekte ook hebben. Op 23 juni vindt in Boven-Hardinxveld 'Romy's Healthy Fest' plaats, dat Romy met haar tante heeft georganiseerd. De gehele opbrengst van deze dag gaat naar KiKa.

door Lucas Versteeg

,,Op het evenement is van alles te doen: er zijn sportactiviteiten zoals kickboksen, Zumba en cardio-jump. Ook is er een beautygedeelte waar je onder andere naar een manicure en pedicure kunt. Er staan kraampjes met gezond eten en lekkere smoothies," vertelt Romy. Ook is er een gratis springkussen voor de allerkleinsten. Met een knipkaart kunnen bezoekers van jong tot oud meedoen aan de sportworkshops en beautybehandelingen krijgen. Romy is bezig om het evenement bekendheid te geven. ,,We hebben posters verspreid, zijn naar een braderie geweest en hebben een eigen Facebookpagina."

Marianne van der Vlies, Romy's tante, heeft geholpen met het organiseren. ,,We hebben alle sportverenigingen in Hardinxveld aangeschreven en veel sportclubs wilden meewerken." Ook kwam er behoorlijk wat administratief werk bij kijken

Romy had al een tijd het plan iets te organiseren om geld op te halen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). In maart ontstond het idee om een gezondheidsevent op te zetten. Mensen kunnen ook los op een speciale website geld doneren voor de actie, daar is nu al tweeduizend euro voor KiKa opgehaald.

Romy heeft al anderhalf jaar leukemie en zat in de brugklas toen ze de diagnose kreeg. Door de zware medicijnen heeft ze veel pijn en is ze vaak moe. Ze ligt vaak dagen op bed en gaat momenteel niet naar school. ,,Vriendinnen hebben het vaak over de vele toetsen die zij krijgen, maar ik denk dan: Ik zou niets liever willen dan al die toetsen kunnen maken en gewoon naar school gaan…"

Vanaf januari 2019 mag Romy waarschijnlijk stoppen met de medicijnen en is de kans groot dat ze zich een stuk beter gaat voelen. Dan mag ze weer op vakantie, naar feestjes en meer gaan sporten: dingen die op dit moment nog lastig gaan vanwege haar zwakke afweersysteem en vermoeidheid.

Al het schoolwerk wat ze mist, heeft Romy ingehaald in vakanties of in weken waarin ze zich iets beter voelde. De moeder van Romy, Jolanda Kraaijeveld, is erg trots op Romy. ,,Ze is ontzettend sterk en toont veel wilskracht door de moeite die ze in schoolwerk steekt." Tante Marianne is het daarmee eens: ,,Ze is een kanjer."

Romy hoopt dat haar Healthy Fest veel mensen trekt, maar het wordt een verrassing hoeveel bezoekers er precies komen. Het wordt sowieso een leuke dag vol gezelligheid, beauty en sport. Indoor- en/of outdoorschoenen meenemen is slim. Begin dit sportieve evenement vooral met een goede warming up door op de fiets te komen!

Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van het evenement: Romy's Healthy Fest.

De website om te doneren is: www.actievoorkika.nl/romys-healthy-fest.

advertentie