McDonalds komt toch naar Hardinxveld-Giessendam

25 juni 2018 om 19:00 lokaal

H'VELD-G'DAM Er komt toch een McDonald's in Hardinxveld-Giessendam. De fastfoodketen gaat zich vestigen op de plek van het Facilitypoint. Ook komt er een benzineservicestation van Lukoil en een reclamemast van Citypromotions Holland. 

McDonald's liet begin 2017 aanvankelijk weten ,,dat het vooralsnog niet mogelijk is gebleken, om op deze plaats een nieuw restaurant te realiseren." Nu komt McDonald's toch naar Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Theo Boerman legt uit: ,,McDonald's heeft enkele maanden geleden hun hernieuwde belangstelling kenbaar gemaakt. Zo zijn we toch weer in gesprek gekomen met dit resultaat als gevolg." 

Het nieuwe McDonalds restaurant met McDrive én McCafé gaat plaats bieden aan circa 160 gasten. Om alle gasten een fijne tijd te bezorgen zoekt McDonalds rond de 90 nieuwe medewerkers voor allerlei niveaus en disciplines.

De bouwvoorbereidingen voor de bouw van een benzineservicestation van Lukoil, horecaketen McDonald's en een reclamemast van Citypromotions Holland zijn gestart. Het is een ontwikkeling die een economische impuls geeft aan Hardinxveld-Giessendam. Op de nieuwbouwlocatie gaat gasloos gebouwd worden.

Het Facilitypoint ligt aan de westelijke entree van Hardinxveld-Giessendam. Het wordt een duurzaam bebouwde locatie en levert naar verwachting 90 arbeidsplaatsen op. ,,Een impuls voor onze lokale economie," aldus wethouder Theo Boerman. Het bestemmingsplan Facilitypoint werd eerder dit jaar al goedgekeurd door de gemeenteraad en is inmiddels onherroepelijk geworden.

Om de ontwikkeling van het Facility Point mogelijk te maken, wordt in het Peulenpark extra water aangelegd. Het Peulenpark wordt in samenspraak met omwonenden gerenoveerd. Op 29 mei 2018 is een inloopavond met inwoners geweest. Op dit moment worden de reacties van inwoners verwerkt om een nieuwe opzet van het Peulenpark te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie