Nirvanatribute in The Moonshine

lokaal

SLIEDRECHT Als gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic in 1987 Nirvana oprichten konden beiden niet vermoeden dat de band zich zou ontwikkelen tot 1 van de meest invloedrijke en belangrijke alternatieve bands in de muziekindustrie. Met hun debuutalbum Bleach vestigt Nirvana zich in 1989 stevig in de muziekscene in Seattle en veroverd in 1991 in record tempo de wereld met hun album Nevermind. Door de onverwachte hit Smells like teen spirit treedt de band toe tot de mainstream en zet daarmee ook direct de Grunge op de wereldkaart.

De mannen van Captain Albatross maken inmiddels alweer sinds 2008 met succes vele podia onveilig met hun ode aan de band uit Seattle. Naast de hits brengt de band ook de b-kantjes en onbekendere pareltjes ten gehore, waarbij je je terug waant in de nineties. De bijna bizarre gelijkenis van de stem van frontman Hans Kolenbrander met die van Kurt Cobain is de kers op de taart en de band staat als een huis.

Speciaal voor The Moonshine brengt Captain Albatross deze avond een show in twee delen, waarin de verschillende gezichten van Nirvana belicht worden. Voor de pauze gaan we terug naar het legendarische akoestische concert in New York, waarin de subtiele kant van Nirvana herleeft. Na de pauze is het vervolgens tijd voor de ongepolijste kant met piepende versterkers, een strot als schuurpapier en het zweet aan de muren, waarbij ook zomaar nummertjes van andere alternatieve bands uit die tijd in een Nirvanacover gestoken kunnen worden. In verband met het mooie weer gaat het Moonshineterras ook zaterdagmiddag eerder open. Vanaf 14.00 uur is het terras geopend. De band begint om 22.00 uur en gaat door tot de late uurtjes.

advertentie