10-jarige Lotte van Drunen tiende in de finale van het EMX65 Kampioenschap

24 juli 2018 om 07:29 lokaal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX team van Drunen is in de finale van het Europees Kampioenschap 65cc in Loket, Tsjechi op een knappe tiende plaats geëindigd. De dame uit Sliedrecht knokte op het technische circuit voor wat ze waard was en wist negende en elfde te worden in de manches!

In de selectiewedstrijden voorafgaande aan de finale had Lotte zich als tweede weten te kwalificeren in de noord/west zone. Dit was al een topprestatie waardoor ze de finale met veel enthousiasme tegemoet zag.

Lotte had het in de training niet gemakkelijk op het technische circuit met hoogteverschillen. In de tijdtraining ging het beter maar maakte ze een zware valpartij mee. Ondanks dit wist ze een twaalfde tijd neer te zetten waarmee ze slechts 0,6 seconde langzamer was dan de zesde man.

Voor de start van de eerste manche was er toch wat spanning bij Lotte. Desondanks pakte ze een hele goede start en pakte op haar RK service getunede Brouwer Motors Husqvarna bijna kopstart maar moest na de eerste bocht een paar stapjes terug doen. In de beginfase had ze wat moeite om de juiste lijnen en het goede ritme te vinden en schommelde tussen de zesde en tiende plaats. Na een manche waarin ze hard had geknokt, wist ze op een negende plaats over de finish te komen.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend waardoor de baan in de tweede manche nog lastiger was. Ze pakte opnieuw een goede start maar werd in de eerste bocht geraakt door een andere rijder. Ze kon op de motor blijven zitten maar kwam wel pas rond de twintigste plaats over de eerste paar bulten. Ze reed een knappe inhaalrace en wist op een nette elfde plaats over de finish te komen.

Met een 9-11 in de manches werd ze tiende in het dagklassement en heeft hiermee een unieke prestatie geleverd. Eind augustus staat voor Lotte het wereldkampioenschap 65cc op het programma in Australië.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie