Baggerweek in het Baggermuseum

7 augustus 2018 om 07:44 lokaal

SLIEDRECHT Net als voorgaande jaren wordt de BaggerPraktijkTuin in het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht tegen het einde van de zomervakantie een week lang opengesteld. Tijdens de Baggerweek van zaterdag 11 augustus tot en met 18 augustus van 14.00 tot 16.30 zijn kinderen van 8 jaar en ouder én volwassen van harte welkom om de wereld van waterbouw zelf te komen ervaren.

Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Houden we het droog in de toekomst? Kom het bekijken door de effecten van de Deltawerken te zien. En hoe bouw je eigenlijk een dijk die bestand is tegen golfslag? Leer baggeren met de baggerbeugel of oefen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand. Schakel met fietsbewegingen een elektromotor en een centrifugaalpomp in werking en ontdek hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen. Manoeuvreren kan je leren met op afstand bestuurbare boten (Pushy Cats) in het waterbassin. Vakkundige baggeraars zijn in de BaggerPraktijkTuin aanwezig voor begeleiding.

12 jaar of jonger? Word dan museuminspecteur voor Museumkids. Bezoek het Baggermuseum vóór 2 september, haal een gratis tattoovel en vul 12 vragen in via www.museumkids.nl of de gratis app 'Museuminspecteurs'. Deelnemers kunnen onder andere een instant camera winnen.

In het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht is het heden en verleden van de baggerindustrie te ontdekken. Bekijk historische én moderne modellen van baggervaartuigen, oude prenten, foto's en opgebaggerde voorwerpen. Daarnaast is er de wisselexpositie 'Volle kracht vooruit', met schilderijen geïnspireerd door de waterbouw. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 en op zaterdag van 11.00 tot 17.00. Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.30. Meer informatie: www.baggermuseum.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie