Afbeelding
Home-Start

Home-Start zoekt vrijwilligers

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Humanitas Home-Start Sliedrecht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor ondersteuning aan gezinnen. De vrijwilliger is een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Ze bieden een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks gaan zij bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Home-Start geeft haar vrijwilligers goede begeleiding en een training. De coördinator begeleidt vrijwilligers bij het ondersteuningsproces. Er start een nieuwe training 18 september. In deze training worden vrijwilligers voorbereid op de ondersteuning die ze gaan bieden in de gezinnen.

Meer informatie via de coördinator van Home-Start Sliedrecht, Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

advertentie
advertentie