Janco Romeijn van het Sliedrechtse verhuisbedrijf.
Janco Romeijn van het Sliedrechtse verhuisbedrijf. Foto: KSO

Keurmerk Sociale Onderneming voor Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen

9 juni 2020 om 10:45 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het Keurmerk Sociale Onderneming is uitgereikt aan Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen uit Sliedrecht! Het certificaat is een bevestiging van het feit dat het verhuisbedrijf als sociale ondernemer geworteld is in de samenleving en actief bijdraagt aan een betere leefomgeving.

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: het gehele team neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt haar steentje bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich écht sociaal opstellen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Maatschappelijk aandeel

Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen maakt onderdeel uit van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers (met vestigingen in heel Nederland). KSO Nederland heeft berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 zelfs een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving. Kortom: een mooie teamprestatie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie