Afbeelding
Sociale Moestuin Sliedrecht

Geen zomer barbecue, toch een meeneemmaaltijd

2 september 2020 om 11:32 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Op woensdag 26 augustus stond een zomerbarbecue gepland bij de Sociale Moestuin Sliedrecht. In samenwerking met Samen voor Sliedrecht en Voedselbank Sliedrecht werd deze barbecue voor mensen met een kleine beurs gehouden. Tenminste, dat was het plan. Door de nieuwe coronarichtlijnen kon de zomerbarbecue niet door gaan. 

Samen voor Sliedrecht en de Sociale Moestuin Sliedrecht namen daar geen genoegen aan en staken de koppen bij elkaar. Ze verzonnen een alternatief, waarbij de deelnemers een meeneemgerecht konden ophalen. Met groente uit de Moestuin werd er nasi gekookt door de chef en het kookteam van Samen voor Sliedrecht. 

Daarnaast kregen alle deelnemers fruit, aardappels en een oogstkaart, een betaalmiddel voor de groentewinkel van de moestuin. De winkel was geopend dus deelnemers van de avond konden gelijk de oogstkaart gebruiken. Zo liep men uiteindelijke met een tas vol groente en een heerlijke maaltijd weer naar huis en was het ondanks coronatijd toch nog een geslaagde avond.

advertentie
advertentie