Afbeelding
JACO KLAMER

25ste Dorcas Voedselactie in aangepaste vorm

31 oktober 2020 om 11:19 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Dorcas houdt van 1 tot en met 8 november een aangepaste Dorcas Voedselactie. Vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in Nederland vindt de organisatie het niet veilig genoeg op producten in te zamelen in supermarkten en kerken. Voor het eerst in 25 jaar zal de organisatie in de landen zelf producten inkopen en daar verspreiden. Dorcas roept heel Nederland op om bij te dragen zodat er 25.000 pakketten kunnen worden uitgedeeld aan de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen, inclusief handzeep. Mensen kunnen meedoen met de actie door een of meerdere voedselpakketten te doneren via www.dorcasvoedselactie.nl. Op diverse plekken in het land vragen vrijwilligers die anders mee zouden helpen aan hun familie en vrienden om bij te dragen.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Omdat wij om hen geven – altijd!’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas is er voor mensen in Oost-Europa als het koud is en als het allemaal niet meer gaat maar ook daarna blijft de organisatie betrokken. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

advertentie
advertentie