Afbeelding
Bram van Hemmen

Gemeente start campagne tegen illegaal vuurwerk

4 november 2020 om 10:28 Maatschappelijk

SLIEDRECHT ,,We kunnen allemaal iets doen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Gebruik je ogen en oren voor een veilig Sliedrecht. Weet waar je op moet letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is.” Dat is de boodschap van de campagne ‘Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!’, die volgende week van start gaat.

Het nieuwe jaar wordt traditioneel met vuurwerk ingeluid. Daar is natuurlijk niets mis mee. Er is echter ook veel illegaal vuurwerk in omloop. Dit leidt tot levensgevaarlijke situaties. Met de campagne ‘Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!’ geeft de gemeente de komende twee maanden tips hoe mensen signalen in de handel van illegaal vuurwerk kunnen herkennen. Ook ontvangen de inwoners een speciale folder met meer informatie. De campagne is onderdeel van aanpak vuurwerk 2020-202

Iedereen kan iets doen tegen vuurwerkoverlast. Dat kan eenvoudig door verdachte situaties bij de politie te melden. Wie illegaal vuurwerk vermoedt kan het melden bij de politie, de wijkagent of via www.politie.nl. Liever anoniem informatie doorgeven? Dat kan via de website van Meld Misdaad Anoniem, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie.

advertentie
advertentie