Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Keurmerk BoekStart in de Kinderopvang voor acht kinderopvanglocaties in Sliedrecht

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Het Keurmerk BoekStart in de Kinderopvang is hét teken van een goede samenwerking tussen de Bibliotheek AanZet en de kinderopvangorganisaties in de regio. Bibliotheekconsulent Ellen van Eijmeren overhandigde dit keurmerk in de vorm van een raamsticker in november en december aan drie kinderopvanglocaties in Sliedrecht. Ellen werd enthousiast onthaald door medewerkers van Kindcentrum Madelief, Kindcentrum De Wilgen en PSG Roald Dahl (allemaal locaties van Wasko). Bibliotheekconsulent Martine Peerboom zou het keurmerk in december persoonlijk overhandigen aan de medewerkers van de vijf locaties van Kinderopvang Eigenwijs. Vanwege de coronamaatregelen is dit helaas niet gelukt. Zij ontvangen hun keurmerk later uit handen van hun directie.

Bij Kindcentrum Madelief mochten voorleescoördinator Leny de Bruin en locatiemanager Marit Koppelaar het keurmerk in ontvangst nemen. Bij De Wilgen was deze eer aan voorleescoördinatoren Daisy Markesteijn en Hilde Mol. Hilde was ook bij het feestelijke momentje voor PSG Roald Dahl, samen met haar collega Karin van Tilburg. De locaties zijn blij dat hun werk nu ook zichtbaar wordt erkend.

,,De kinderopvanglocaties waarderen de samenwerking met de Bibliotheek AanZet. Ons programma BoekStart in de Kinderopvang scoort hoog op onder andere de volgende onderwerpen: er wordt meer interactief voorgelezen en het voorleesplan is leidend. Dit blijkt uit de resultaten van onze klantevaluatie. We zijn erg blij om te horen dat er dankzij het programma BoekStart in de Kinderopvang beter wordt gewerkt aan een structureel voorleesklimaat”, aldus Ankie Kesseler (directeur-bestuurder de Bibliotheek AanZet). Naast het keurmerk kregen de locaties een voorleesboekje cadeau, om aan hun collectie toe te voegen.

BOEKSTART IN DE KINDEROPVANG De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat alle kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking komen met boeken en lezen. Dit bereiken we onder andere met BoekStart in de Kinderopvang. Binnen dit leesbevorderingsprogramma werkt AanZet samen met kinderopvangorganisaties in haar werkgebied. De bibliotheek ondersteunt hen onder andere met een aantrekkelijke (voor)leesplek, een geschikte collectie boekjes, een plan voor terugkerende voorleesactiviteiten, deskundigheidsbevordering en het betrekken van ouders. In ruil hiervoor moeten de kinderopvangorganisatie voldoen aan een aantal voorwaarden.

HET KEURMERK Het keurmerk BoekStart in de Kinderopvang toont aan dat er binnen de samenwerking met Wasko en Kinderopvang Eigenwijs aan deze voorwaarden wordt voldaan. Het is een erkenning en waardering voor al hun harde werk. Door de raamsticker ziet iedereen dat deze locaties samen met de bibliotheek en de gemeente gaan voor een positief stimulerend voorleesklimaat voor alle kinderen. Het keurmerk wordt ieder schooljaar opnieuw uitgedeeld. Zo kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kinderen bij deze locaties in hun eerste levensjaren een goede basis krijgen voor het taalniveau op latere leeftijd.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie