Vergeet-me-nietje
Vergeet-me-nietje Pixabay

Start Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving West Alblasserwaard

4 april 2021 om 12:03 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Tussen maart 2021 en maart 2022 houdt de Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving West-Alblasserwaard maandelijks een activiteit rondom dementie. Gedacht wordt aan: een training, een netwerkmiddag, een (digitale) dialoog, een film, een webinar of verspreiding van een magazine.

De initiatiefgroep is nieuw in de regio en bestaat uit uitsluitend vrijwilligers. Zij zetten zich in voor doorbreken van taboes rondom dementie en stimuleren het herkennen van signalen van dementie. Verder vragen zij aandacht voor de zware taak van de mantelzorgers die mensen met dementie ondersteunen. Zij werken daarvoor nauw samen met bestaande organisaties in de regio.

Een mooi voorbeeld van ondersteuning van mensen met dementie en de mantelzorgers om hen heen, is het Odensehuis in Papendrecht (Gerbrandystraat 31). Daarom onderzoeken ze momenteel of in Alblasserdam en Sliedrecht ook zoiets kan worden gestart.

Wie een goed beeld wil krijgen van hoe dementie zich ontwikkelt en wat de ziekte betekent voor de omgeving, kan naar de Nederlandse film 'Kapsalon Romy' kijken die zondag 4 april om 15.30 uur wordt uitgezonden op NPO3.

Info: vergeetmijnietjaar@gmail.com, 06-51173181 of via de Facebookpagina @vergeetmenietjaar.

Esther Coumans

advertentie
advertentie