Afbeelding
Homestart

‘Om hulp vragen bij de opvoeding is heel normaal’

30 mei 2021 om 15:01 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Om hulp vragen als het even niet zo lekker loopt binnen het gezin is heel normaal. Dit is geen teken van zwakte, maar juist van kracht. De vrijwilligers van het Bonkelaarhuis ondersteunen een gezin graag.

Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt een steuntje in de rug. Een luisterend oor, tips over praktische opvoedzaken voor het gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, samen nadenken over lastige dingen in de opvoeding (zoals slapen, eten, ruzie) of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Een moeder vertelt: ,,De vrijwilliger brengt rust in mijn gezin. Ze biedt mij als ouder een luisterend oor, doet een spelletje met de kinderen en denkt mee met vragen.”

Een gezin kan zichzelf aanmelden of worden aangemeld voor ondersteuning. De coördinator komt dan langs voor een kennismakingsgesprek om te horen waar de ouders tegenaan lopen en wat zij graag zouden willen. Vervolgens wordt er gekeken welke vrijwilliger het beste bij het gezin past. Tijdens het koppelingsgesprek onderzoeken het gezin, de vrijwilliger en coördinator of het een goede match is. Mocht dit zo zijn dan start de ondersteuning. Deze is kosteloos.

Ook een steuntje in de rug nodig? Neem dan contact op met de coördinator Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl. Meer informatie is beschikbaar op www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie