Afbeelding
Samen voor Sliedrecht

Sliedrecht in actie tegen menstruatie-armoede

15 juli 2021 om 11:04 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Voor vrouwen en meisjes die niet voldoende geld hebben om maandverband of tampons te kopen, hebben Samen voor Sliedrecht en MarieOlief de handen ineengeslagen. Zij delen gratis menstruatieproducten uit aan hen die dat niet kunnen betalen om zo deze zogenoemde menstruatie-armoede tegen te gaan.

door Marjanne Dijkstra

René Serno van Samen voor Sliedrecht vertelt: ,,Alweer anderhalf jaar geleden werd ik door een oud-wethouder gewezen op het Armoedefonds. Je kon daar voor mensen die dat nodig hebben bijvoorbeeld voor kerstcadeaus aanvragen of schoolspullenpassen aanvragen waarmee jeugd van wie de ouders dat niet kunnen betalen, toch spullen voor school kunnen aanschaffen. Een tijdje geleden las ik op de site van het Armoedefonds over menstruatie-armoede en besloot ook hulp aan te vragen voor in Sliedrecht. Ik heb MarieOlief om een samenwerking gevraagd omdat het een winkel is waar veel mensen komen. Vrouwen en meisjes die menstruatieproducten nodig hebben kunnen die daar halen. Ik denk zeker dat dit voor Sliedrecht een meerwaarde heeft en de eerste aanvragen zijn al binnengekomen bij Samen voor Sliedrecht.”

De gratis menstruatieproducten kunnen dus worden afgehaald bij de winkel van MarieOlief op de Kerkbuurt 42 in Sliedrecht. René vertelt: ,,Niemand hoeft te weten dat je spullen nodig hebt. Even binnenlopen bij MarieOlief en naar de toiletgroep gaan en discreet de spullen pakken die je nodig hebt. Het is niet de bedoeling dat mensen gaan hamsteren, pak alleen wat je nodig hebt. Van het Armoedefonds mogen we dit blijven aanvullen. In het pakket dat we kregen, zaten verschillende soorten en merken maandverband en tampons. Het is gewoon verdrietig dat er nog vrouwen en meisjes zijn die dit niet kunnen kopen. Zeker voor die jonge meiden in de puberteit: je lijf maakt heel veel veranderingen mee en dan moet je je geen zorgen hoeven maken over of je wel maandverband of tampons kunt betalen. We zijn ook nog in onderhandeling met de bibliotheek om een afhaalpunt te worden.”

MarieOlief is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur en donderdag van 18.30 uur tot 21.00 uur. Ook kan een e-mail worden gestuurd naar ovkpricillavdlugt@gmail.com, waarna je een afhaaladres krijgt. Wie de actie wil ondersteunen kan doneren via armoedefonds.nl of, specifieker voor Sliedrecht, contact opnemen met samenvoorsliedrecht@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie