Mark Jongeneel
Mark Jongeneel privé

Slydregt.NU stelde college vragen naar aanleiding van overlast door zandauto’s en trekkers

19 november 2021 om 13:35 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Mark Jongeneel, de fractievoorzitter van Slydregt.NU, heeft op 10 november 2021 schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W naar aanleiding van overlast van trekkers en zandauto’s. De fractie van Slydregt.NU zou klachten hebben gekregen van overlast en heeft schademeldingen van Sliedrechters ontvangen. 

door Lex van Steenis

Volgens Jongeneel zouden scheuren in huizen zijn ontstaan en zijn sommige huizen door trillingen al zo zijn verzakt dat ze onbewoonbaar zijn verklaard en recht zijn gezet. Jongeneel vertelt in zijn brief dat de schade heeft te maken met de zandtransporten van de firma van Vliet die met steeds meer frequentie door het dorp rijden.

SCHADE Mark Jongeneel schreef in de brief dat inwoners van Sliedrecht schade hebben ondervonden door het transport. ,,Vooral de bewoners op de Stationsweg ondervinden overlast door dit transport. De huizen scheuren en sommige huizen zijn door trillingen al zo verzakt dat ze onbewoonbaar zijn verklaard en recht zijn gezet, tegen hoge kosten die de bewoners zelf moeten betalen. De huizen scheuren aan alle kanten, mensen ervaren stress en zien hun woning aan alle kanten afbrokkelen. Ook bewoners aan de Deltalaan en de Craijestein ervaren overlast en schade aan hun huizen door deze transporten. Daarom heeft Slydregt.NU vragen gesteld aan het college van B&W.”

GROOT GEWICHT ,,De trekkers waren vroeger vijf ton en de vrachtwagens, trekkers en aanhangers waren vroeger ook een stuk kleiner. Ook werd er vroeger maar 25 kilometer per uur gereden door zandtransporten. Tegenwoordig zijn de zandtransportvoertuigen vele malen groter en ze wegen vaak wel vijftig ton of meer en rijden ook nog minimaal 50 kilometer per uur of harder door het dorp.” 

In zijn brief aan het college vroeg Jongeneel onder meer of het college bekend is met deze problematiek. Ook vroeg hij wat hieraan gedaan is, indien het college bekend is met deze problematiek. Jongeneel heeft het college verzocht om zijn vragen binnen 14 kalenderdagen schriftelijk te beantwoorden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie