Vuurwerk in Amersfoort.
Vuurwerk in Amersfoort. BDU

Gemeente: houd oud en nieuw veilig

Maatschappelijk

SLIEDRECHT De jaarwisseling is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Dit jaar mag er geen vuurwerk en carbid worden afgestoken. Wie toch vuurwerk afsteekt riskeert een boete.

Inwoners kunnen helpen om overlast te voorkomen. Ze kunnen met hun kinderen over vuurwerk praten en de politie melden als er ergens iets aan de hand is. Ook wie bijvoorbeeld iemand kent die zwaar (illegaal) vuurwerk heeft of verkoopt. Iedereen kan iets doen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. 

Om vernielingen en brandstichting te voorkomen zullen ook dit jaar de afvalbakken en ondergrondse containers worden afgesloten. Vanaf maandag 20 december wordt begonnen met het afsluiten van de afvalbakken (met uitzondering van het winkelgebied). Mensen kunnen afval en de hondenpoepzakjes dan nog wel kwijt in de ondergrondse containers. Op 31 december worden de afvalbakken bij de supermarkten en in het winkelgebied afgesloten. Ook worden de ondergrondse containers afgesloten op oudejaarsdag. Na de jaarwisseling , zaterdag 1 januari worden de ondergrondse containers weer snel gebruiksklaar gemaakt. De afvalbakken worden vanaf maandag 3 januari weer open gemaakt. Brand kan worden voorkomen door geen afval naast de afgesloten containers te plaatsen.

Op vrijdag 31 december (oudejaarsdag) is de milieustraat vanaf 15.00 uur gesloten en op zaterdag 1 januari is de milieustraat de gehele dag gesloten. Handige telefoonnummers: 112: voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, maar ook bij een ‘heterdaad’, 0900-8844: geen spoed, wel politie, 0800-7000: Meld Misdaad Anoniem voor het anoniem melden van (illegaal) vuurwerk of vandalisme, Fixi-app of 14 0184: voor klachten over de openbare ruimte.

advertentie