Spullen voor Oekraïne
Spullen voor Oekraïne Richard van Hoek

Sliedrecht achter Vluchtelingen Oekraïne

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Ook Sliedrecht gaat zich inzetten om hulpgoederen in te zamelen voor mensen uit Oekraïne die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. Deze actie is een initiatief vanuit Sliedrechtse inwoners om vluchtelingen te ondersteunen.

Op dit moment zijn ze bezig met gemeente voor een inzamelingslocatie. Als dit rond is zal het 1e inzamelingsmoment bekend gemaakt worden. ,,Wij hopen dat dit komende vrijdag 4 maart zal zijn. Hou mediaberichten in de gaten of volg de Facebookpagina ‘Sliedrecht achter Vluchtelingen Oekraine’ voor het laatste nieuws.”

De gereformeerde kerk Sliedrecht kwam woensdag al in actie. De kerk geeft gehoor aan bij de oproep tot wereldwijd gebed voor Oekraïne. Er zijn in de kerk twee gebedsbijeenkomsten waarna de kerk nog enige tijd open is om een kaarsje aan te steken, te bidden of gewoon even stil te zijn. Tijdens deze openstellingen is het mogelijk om alvast hulpgoederen te brengen voor de inzamelingsactie van ‘Sliedrecht achter vluchtelingen uit Oekraïne’. Daar werd al veelvuldig gebruik van gemaakt. Vanavond, woensdag 2 maart,  is de gebedsbijeenkomst van 19.00 tot 19.30 uur, aansluitend is de kerk open tot 21.00 uur. 

Transport naar grens van Oekraïne en omliggende landen waar de vluchtelingen opgevangen worden is gelukkig geregeld. Een internationaal transportbedrijf met connecties in de gebieden wil heel graag de hulpgoederen vanuit Sliedrecht transporteren. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee. Zij hebben ook connecties met organisaties aldaar, zodat de spullen goed terechtkomen bij hen die deze het hardst nodig hebben.”

Van meerdere kanten worden al hulp en goederen aangeboden. Door een aantal bedrijven zijn al een aantal dozen toegezegd, gevuld met medicijnen, verbandmateriaal en warme kleding. ,,Daar zijn wij heel erg blij mee.”

Om wildgroei van goederen te voorkomen hanteren we onderstaande lijst;

Voedsel: conserven, droog voedsel (pasta, meel), babyvoeding, instant noodles, soep (blik/poeder), energierepen, flessen water.

Medische materialen: verbandmiddelen/dozen, pleisters, pijnstillers 

Persoonlijke verzorging: maandverband, luiers, incontinentiemateriaal, shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels, handdoeken (sneldrogend), vochtige doekjes, vaseline, toiletpapier, deodorant

Diversen: batterijen, lucifers, powerbanks, zaklampen 

Textiel: slaapzakken, thermo ondergoed, dekens, warme kleding (bodywarmers)

Het spreekt voor zich dat voeding niet over datum is en dat kleding schoon en in goede staat moet zijn.

Zijn er bedrijven, winkels of organisaties die op andere wijze iets willen betekenen dan kunnen ze contact opnemen met Peter de Borst via pjdeborst@gmail.com of 0615105477. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Raadhuis Sliedrecht in nationale kleuren Oekraine
advertentie