Staand vlnr: Esther Bot- Moen, Ilona Meerkerk- Houweling, Mark aan de Wiel, gehurkt: Ben Moen en Marien de Hek.
Staand vlnr: Esther Bot- Moen, Ilona Meerkerk- Houweling, Mark aan de Wiel, gehurkt: Ben Moen en Marien de Hek. Willem van der Pijl

Huis3 - Heel Hardinxveld Helpt; de vijf bewoners stellen zich voor

11 maart 2022 om 07:36 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de periode 24 juni tot en met 1 juli laten vijf Hardinxvelders zich ‘opsluiten’ in Huis3. Zij offeren daar een week vakantie voor op. Eén neemt er zelfs onbetaald verlof voor. Dit doen zij om aandacht te vragen voor de ziekte kanker en de bestrijding daarvan. En dat is heel hard nodig; nog steeds wordt één op de drie mensen met kanker gediagnosticeerd.

Maar wie zijn die vijf Huis3 bewoners? Zij stellen zich even voor.

Mark aan de Wiel - onze vrolijke noot, 3,5 dag in Huis3.

,,Ik ben Mark aan de Wiel, 40 jaar en ik werk als audiovisueel service technicus. Een week lang “opgesloten” worden in een huis samen met 4 anderen. Met dit idee kwam Esther een tijdje geleden bij mij langs. Ik dacht wat is dit nu weer? Ik heb daar toch een tijdje over moeten denken. Een week lang in 1 huis met Esther, dat trek ik niet. Na lang beraad besloten om 3,5 dag in Huis3 te gaan. In actie komen voor KWF daar doen we het voor. Veel onderzoek voor (eigenlijk tegen) kanker is hard nodig. 11 jaar geleden werd mijn moeder ineens ziek, constatering: kanker. Mijn moeder heeft deze strijd helaas niet mogen winnen. Maar ik wens dat er ooit een keer een tijd komt dat deze ziekte overwonnen wordt. Hier is veel onderzoek voor nodig en daarom ook veel geld! Help KWF een handje en ondersteun onze acties in Huis3.”

Ben Moen - altijd fris en fruitig, 3,5 dag in Huis3.

,,Ik ben Ben Moen, 39 jaar jong, getrouwd met Bianca en vader van Femke en Daan. Ik werk als supermarktmanager bij Albert Heijn Boxtel. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor KWF. Dit doordat ik zelf momenteel behandelingen krijg in verband met een uitgezaaide melanoom. Deze ziekte heeft veel impact op mij en de lieve mensen om mij heen. De behandelingen en onderzoeken kosten heel veel geld. Er moeten telkens weer nieuwe behandelmogelijkheden komen. Door deze actie te starten voor KWF kunnen wij wat doen, geld ophalen en met elkaar herinneringen maken. Mijn fanatieke zus Esther kwam met het idee voor Huis3! Wat een idee en enthousiasme! Es, we maken er met elkaar wat leuks van. We gaan voor die € 100.000,-. We blijven vechten dat er voor nu en later steeds meer mogelijkheden zijn om te strijden tegen deze ziekte.”

Marien de Hek - Sporty Spice, 3,5 dag in Huis3.

,,Ik ben Marien de Hek. 37 jaar en werkzaam als verpleegkundige op de Spoedeisende hulp en Intensive Care. Daarnaast werkzaam als sportinstructeur. In mijn werk zie ik veel zieke mensen. Veel mensen met kanker waar vaak niet veel meer aan te doen is of waar er een intensief traject nodig is om te herstellen. Dit heeft veel impact op iedereen die dichtbij staat. Zelf tweemaal gediagnostiseerd met kanker waarvoor traject met chemokuren. Dit gaat nu al 15 jaar goed dankzij de goede behandelmogelijkheden. In mijn directe omgeving zie ik nog te vaak dat er te weinig mogelijkheden tot behandeling zijn. Dit doet zeer. Twee jaar geleden heb ik met Esther en Ben de halve marathon van Eindhoven gelopen om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker. Het initiatief om zeven dagen opgesloten te worden in Huis3 om geld in te zamelen voor de KWF geeft mij een kans om nogmaals iets te kunnen betekenen in de strijd tegen deze oneerlijke ziekte. Ik ga deze uitdaging samen met Ben, Esther, Mark en Ilona aan. Steun jij ons ook?”

Ilona Meerkerk - A je to, 3,5 dag in Huis3.

,,Ik ben Ilona Meerkerk, 39 jaar, getrouwd met Teunis en moeder van 3 leuke kids. Naast mijn gezin en werk als begeleider in de gehandicaptenzorg vind ik het leuk om me in te zetten voor vrijwilligerswerk. Toen Esther me vroeg om mee te doen met Huis3 was ik meteen enthousiast over deze actie. Ik vind het mooi om me zo in te zetten voor het KWF. Het voelt vaak zo machteloos om mensen dichtbij of wat verder weg te zien strijden tegen kanker. Ik hoop dat we door middel van deze actie een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek tegen kanker. Ons doel om € 100.000,- op te halen is best een uitdaging. Hierbij kunnen we uw/jouw hulp dus goed gebruiken. Laten we proberen met elkaar een mooi bedrag bij elkaar te brengen.”

Esther Bot-Moen - (Semi)professioneel actievoerder, 7 dagen in Huis3.

,,Ik ben Esther Bot-Moen, 37 jaar, getrouwd met Erwin en moeder van twee kinderen: Naomi en Eli. Als ik een omschrijving van mezelf moet geven, zou ik zeggen dat ik sportief ben, wel van een geintje hou en het leuk vind om activiteiten te organiseren. Ook hou ik wel van een uitdaging. Volgens bepaalde personen ben ik nogal luid, al weet ik niet of dat positief is. De reden om straks 7 dagen in Huis3 te gaan, is niet omdat ik mijn gezin een week niet wil zien. De hoofdreden is ons doel en dat is zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Naast het ophalen van minimaal € 100.000,- proberen we ook andere mensen er bewust van te maken dat we iedereen in onze samenleving nodig hebben om met elkaar mooie dingen te bereiken. En iedereen kan ook wat doen! Je ziet nu al de creativiteit van de jeugd om in actie te komen. Zo heeft zoonlief (5 jaar) op eigen initiatief madeliefjes geplukt om te verkopen aan de deur voor € 0,05 per stuk of wat u er voor wil geven. Naast het geld ophalen en mensen in beweging te krijgen voor Huis3, maken we in deze week ook een herinnering voor het leven. Iets waar we met elkaar trots op kunnen zijn en waar we hopelijk zo lang mogelijk met elkaar op terug kunnen kijken.”

Tot slot: 

- Na verloop van 11 maanden staat de teller op zo’n € 78.000,--.
- Met nog 4 maanden te gaan moeten wij toch makkelijk die € 100.000,-- kunnen halen.
- Bezoek onze site (www.huis3.nl), dan ben je gelijk op de hoogte van alles wat er speelt;
- Steun ons, doneer of kom in actie!
- En zet de week van 24 juni tot 1 juli in je agenda om deze kanjer-Huis3-bewoners een blijk van waardering te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie