Voorzitter Henk Lammers, secretaris Dennis Speksnijder, bestuurslid Jan Brijder en penningmeester Bert Verschoor van de OranjeVereniging Sliedrecht.
Voorzitter Henk Lammers, secretaris Dennis Speksnijder, bestuurslid Jan Brijder en penningmeester Bert Verschoor van de OranjeVereniging Sliedrecht. Oranjevereniging Sliedrecht

Koningsdag nieuw leven ingeblazen

Maatschappelijk

SLIEDRECHT In maart 2020 ging het land op slot. Ook verschillende evenementen konden dat jaar niet doorgaan. Koningsdag werd Woningsdag en ook vorig jaar werd de verjaardag van koning Willem-Alexander nog niet uitbundig gevierd. Dit jaar kan en mag gelukkig weer alles en de OranjeVereniging Sliedrecht heeft dan ook een mooi en gevarieerd programma opgesteld.

door Marjanne Dijkstra

Henk Lammers, voorzitter van de OranjeVereniging Sliedrecht, stelt dat de vereniging heel erg blij is dat alles weer mag. ,,Toen premier Mark Rutte aankondigde dat het kon, zijn we met vliegende vaart begonnen. Stiekem dit jaar ook al afgeschreven voor dit soort activiteiten, dus dat het wél kon is alleen maar mooi. We moesten stel op sprong nog veel vergunningen aanvragen en die zaten niet allemaal meer in de reactietermijn van de gemeente. Gelukkig hebben ze ons bij de gemeente ontzettend geholpen en hebben we veel medewerking gehad om alle vergunningen rond te krijgen en een schitterende Koningsdag te organiseren.”

Ook de voorspellingen van het weer voor volgende week zijn goed en niet veel lijkt een mooie Koningsdag in de weg te staan. Aan het programma zal het niet liggen, vertelt Lammers. ,,In de ochtend hebben we rondom de Kerkstraat de traditionele kleedjesmarkt. Van oudsher loopt het ‘s nachts tussen drie en vier uur vol om het beste plekje te bemachtigen. Mensen komen steeds vroeger, want de ruimte is beperkt. Ik wil hier nog eens met klem benadrukken dat de kleedjesmarkt vooral gericht is op jonge verkopers en dat de OranjeVereniging pas om half 7 de straat af zet. De markt begint om 7 uur en pas vanaf dát moment zijn wij verantwoordelijk. Hou het leuk. Er wordt ook opgetreden tegen commerciële verkopers. Om half 10 is de aubade bij het raadhuis met Crescendo, vergezeld door een gelegenheidskinderkoor en zijn er meet&greets met Fien en Teun. Aansluitend geeft Synergos bij de muziektent een aantal optredens en na 12 uur is er straattheater, een foodstreet met lekkers en zijn er attracties, waaronder een draaimolen, georganiseerd door Stichting Sliedrecht Cultuur. Vanaf 14 uur zijn er verschillende optredens bij de muziektent van onder andere Bart van Dishoeck en Stef Ekkel. We zijn gewoon heel blij wat we in korte tijd hebben kunnen realiseren. Het is even aanpoten, maar we weten waar we het voor doen.”

Meer informatie is te vinden op Facebook: OranjeVereniging Sliedrecht.

advertentie