Rechts: Toos de Waal bij de kapster tijdens de verwenochtend.
Rechts: Toos de Waal bij de kapster tijdens de verwenochtend. Eline Lohman

Een ochtendje ontspannen op de verwenochtend van Inloop Sliedrecht, Home-Start en Buurtgezinnen

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Een ontspannen verwenochtend voor vrouwen: die stond dinsdag 21 juni op het programma van Inloop Sliedrecht, Home-Start en Buurtgezinnen. 35 vrouwen genoten in de Frans Halsstraat 1 van allerlei workshops gericht op het thema ‘beauty’.


door Eline Lohman

Gelijk al bij binnenkomst heerst er een feestelijk gevoel: na het passeren van een bordje met de tekst ‘ladies only’ kunnen de dames een glaasje drinken pakken met een framboos onderin. In de workshopruimte gonst het van de bedrijvigheid. In de ene hoek laat een dame haar nagels lakken, terwijl wat verderop een bezoekster een handmassage krijgt of make-up advies. Wie dat wil, kan aan de creatieve tafel aan de slag en voor wie er trekt bij gekregen heeft, is er een heuse high tea tafel vol met etagères met lekkers. Sascha Zonneveld, coördinator bij Home-Start in Sliedrecht, kijkt genietend de ruimte rond. ,,We wilden vrouwen in Sliedrecht die -niet de middelen of mogelijkheden hebben om dit te kunnen doen - eens in het zonnetje zetten. Het is de eerste keer dat we deze verwenochtend houden en we dachten ‘het zou leuk zijn als er een stuk of vijf vrouwen komen’, maar we hebben 35 aanmeldingen! Echt boven verwachting. Wat dat zegt? Dat vrouwen behoefte hebben aan even wat tijd, ruimte en aandacht voor zichzelf. Het is zeker voor herhaling vatbaar. En we zijn heel blij met de donaties van Kringloop Sliedrecht en Stichting De Kaai.”
 

NIEUWE MENSEN Muna Ahmed (38) waardeert de verwenochtend - waarbij ook een verhalenvertelster aanwezig was en waarbij kinderopvang geregeld werd - zeer, vertelt zij. ,,Ik ben hier voor de gezelligheid en om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben een alleenstaande moeder met vier kinderen en ben ook druk met mijn werk, dus dan is het fijn om er soms even tussenuit te zijn. Ik heb al een handmassage gehad en ik ga zo langs de kapster voor advies.” Bij die kapster zit Toos de Waal in een stoel. Met een grote glimlach op haar gezicht laat zij haar haar föhnen. ,,Wilt u nog extra haarlak?” wordt aan Toos gevraagd. Dat slaat zij niet af en eventjes zit zij in een dikke wolk met haarlak. Toos lacht en is blij met het eindresultaat, blikt zij in de spiegel die haar voorgehouden wordt door de kapster. ,,Ik föhn mijn haar nooit en wilde wel eens weten hoe het is als mijn haar wat hoger zit. Het ziet er goed uit denk ik! Ik vind de verwenochtend erg leuk, omdat ik lekker onder de mensen ben.”

advertentie
advertentie