Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Schade aan gemeentelijke eigendommen door protestacties

Maatschappelijk

SLIEDRECHT  Afgelopen weken zijn er ook in Sliedrecht protestacties geweest tegen het stikstofbeleid van de regering. De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in de gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt.  

De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat er ruimte is voor de vrijheid van meningsuiting. Maar waar er zonder toestemming gebruik wordt gemaakt van de openbare ruimte worden de protestuitingen door de gemeente zo spoedig mogelijk verwijderd.  

De afgelopen dagen zijn er ook prullenbakken, wegen, openbaar meubilair en bomen beklad met omgekeerde Nederlandse vlaggen en teksten tegen het stikstofbeleid. De gemeente Sliedrecht noemt deze vernielingen niet acceptabel. De schade wordt hersteld en er wordt geprobeerd die te verhalen op de daders. Burgemeester Jan de Vries: ,,Iedereen mag zijn of haar ongenoegen over het overheidsbeleid kenbaar maken maar dat dient wel te gebeuren in redelijke termen, binnen de grenzen van de wet en zonder dat er schade aan de eigendommen van anderen wordt aangebracht.”

advertentie
advertentie