Organisatie Bezwa rally, Van links naar rechts Bram Noteboom, Jaco den Heijer en Jenneke Blokland.
Organisatie Bezwa rally, Van links naar rechts Bram Noteboom, Jaco den Heijer en Jenneke Blokland. Richard van Hoek

Eerste Bezwa rally vanuit Hardinxveld-Giessendam

6 september 2022 om 13:34 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Organiseren is Jenneke Blokland uit Sliedrecht op haar lijf geschreven. Zo organiseert ze goede doelen avonden en is het regelen van georganiseerde reizen naar voornamelijk Israël een uit de hand gelopen hobby. Op dit moment is ze druk bezig met de Bezwa rally, waar de start en finish op zaterdag 8 oktober in Hardinxveld-Giessendam is.

door Esther Coumans

Sinds drie jaar woont Jenneke Blokland samen met haar man in Sliedrecht. Daarvoor woonden ze in Groot-Ammers, maar nadat de kinderen het huis zijn uitgegaan, zijn ze iets dichter in de buurt van familie gaan wonen. In haar werkkamer vertelt ze enthousiast over de reizen die ze organiseert naar Israël. Tijdens een groepsreis in oktober 2019, waar Jenneke als begeleiding meeging, ontmoette ze een vriendengroep, waar Bram Noteboom uit Ermelo en Jaco den Heijer uit Benthuizen onderdeel van uitmaakten. ,,Na die reis hebben we contact gehouden en zijn er mooie dingen uit ontstaan”, laat ze weten.

,,De kracht van Jenneke is het organiseren”, vertelt Bram Noteboom. ,,Ze heeft veel ervaring met goede doelen en daarom hebben we haar gevraagd om deze Bezwa rally te organiseren.” Jenneke vult aan: ,,Het is wel een uitdaging hoor, maar je zet je tanden erin en je gaat er gewoon voor.” Voor de Bezwa Foundation is het voor de eerste keer dat ze een rally houden.

KANSARME JONGEREN De Bezwa Foundation is in 2015 opgericht door de buurman van Bram, wijlen professor K. Zwanepol. ,, De buurman overleed in 2018 plotseling en Bram en ik zijn toen erbij ingesprongen.” De stichting maakt zich hard voor kansarme jongeren die weinig tot geen uitzicht hebben op een goede toekomst. De stichting zet zich in om hen door de overheid een goede aangeschreven opleiding te geven waarmee zij een hoopvolle toekomst tegemoet kunnen zien. Het bestuur hoopt in oktober naar Zambia af te reizen om het project te bezoeken.

Met de rally wil de stichting geld ophalen voor het dit goede doel. De start en finish van de rally is bij Restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam. De Bezwa rally wordt gereden in oldtimers, speciale yountimers, een sportwagen of speciale auto. ,,De route die ze rijden is geheim”, vertelt Jenneke. ,,Er wordt gereden aan de hand van verschillende kaartleessystemen, dus behalve een rijder is er ook een bijrijder nodig die kan navigeren. Aanmelden om mee te rijden kan nog steeds. Het is de eerste keer dat we het doen en we hopen op 25 deelnemers. We hebben al aanmeldingen binnen.”

START EN FINISH Zaterdag 8 oktober start de dag met koffie met gebak bij Restaurant Kampanje om 09.30 uur. De rally start dan om 10.15 uur. Tijdens de route gaat de groep ergens lunchen en rond 16.30 uur worden de eerste deelnemers terugverwacht. ,,De groep krijgt dan een buffet en vervolgens vindt de prijsuitreiking plaats”, vertelt Jenneke. Verder heeft ze onderweg op verschillende plekken drie fotografen geregeld om mooie foto’s te maken. ,,Ook deze fotografen ken ik van mijn reizen naar Israël.”

De Sliedrechtse heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Alleen het uitzetten van de rit heeft ze door een professional laten doen. ,,Jaap Jongman uit Houten is verantwoordelijk voor de hele route en de (cryptische) puzzels onderweg die moeten worden opgelost. Het wordt een uitdagende rit. We hopen dat het deze eerste keer gelijk een succes wordt.”

Aanmelden voor de Bezwa rally is nog mogelijk, dat kan tot 15 september via: https://forms.gle/r8EVmWma6T2wejNy6

Esther Coumans

advertentie
advertentie