Team Eben Haezer.
Team Eben Haezer. Organisatie Classis Classic

Sponsortocht Classis Classic brengt geld op voor het goede doel

5 september 2022 om 16:25 Maatschappelijk

SLIEDRECHT In alle vroegte ging zaterdagochtend de derde editie van de Classis Classic van start vanaf het parkeerterrein van pannenkoekfabrikant Cérélia aan Baanhoek 186. De wielerrit over 170 kilometer werd – net als vorig jaar – georganiseerd door de Christelijke Gereformeerde Kerk Eben-Haëzer aan de Middeldiepstraat. In Sliedrecht is ook de Beth-Elkerk verbonden aan de Classis Dordrecht. Ook uit deze gemeente fietst een team mee.

Evenals vorig jaar was het sportieve treffen dit jaar ook voor leden van CGK-gemeenten uit de wijde omgeving. Totaal gingen 50 wielrenners van start met als doel om als broeders en zusters uit de classis sportief samen te zijn en de verbinding met elkaar te zoeken.

Ieder team haalt met deze actie geld op voor een zelfgekozen goed doel. Inmiddels is in totaal al meer dan € 25.000 bijeengebracht. Sponsoren is nog mogelijk tot zaterdag 10 september. Daarna wordt het sponsorgeld verdeeld over de gekozen doelen. Team Sliedrecht Eben-Haëzer voor het Timohuis in Sliedrecht, het tienermoederhuis waar tienermoeders en hun kind worden opgevangen. CGK Beth-El fietst voor Stichting Vrienden van Zhitomir. De wielergroep werd door motoren begeleid. Ook was er een materiaalwagen, die de renners bij eventuele lekke banden en andere mankementen terzijde kon staan. De lange rit voerde eerst in de richting van Gorinchem en Zaltbommel met tussendoor een uitstapje naar Werkendam. Via een prachtige route door gemeenten Vijfheerenlanden en Molenlanden keerden ze terug naar Sliedrecht.

Team Bethel.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie