De hele opbrengst van de activiteit in februari gaat naar de Roparun.
De hele opbrengst van de activiteit in februari gaat naar de Roparun. Privé

Team 293 Steamwork houdt spinningestafette voor Roparun

24 januari 2023 om 16:18 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Om geld op te halen voor de Roparun, houdt Team 293 Steamwork op vrijdag 10 februari een Spinningestafette bij sportschool Fitter in Hardinxveld-Giessendam. Het wordt de derde keer dat het team een Spinningestafette houdt voor het goede doel.

door Eline Lohman

Van 18.00 tot 22.00 uur kunnen mensen op de pedalen van de fietsen stappen bij de sportschool in Hardinxveld-Giessendam. Het inschrijfgeld is minimaal vijftien euro per uur. De hele opbrengst van de activiteit in februari gaat naar de Roparun, vertellen Arie, Annemarie en Marco van Team 293 Steamwork. ,,Wij houden de Spinningestafette om geld op te halen voor de zorg aan mensen met kanker, dat via de Stichting Roparun wordt besteed aan goede initiatieven en doelen. Het wordt de derde keer dat we dit evenement houden.” 

Uiteindelijk moet je de voldoening er uit halen dat je bezig geweest ben voor het goede doel

De vorige keren waren een succes, volgens Arie, Annemarie en Marco. ,,De reacties op de eerdere edities waren heel erg goed. De eerste editie leverde ruim 3.500 euro op en de laatste zelfs meer dan 6.000 euro. Uiteraard hopen we op een hele mooie opbrengst, de laatste keer zal moeilijk te evenaren zijn. Als we boven de 2500 euro uitkomen, dan is het voor ons een geslaagde avond geweest. Voor de editie die er nu aankomt, zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar op dit moment. Bij een hele grote opkomst hebben we nog mogelijkheden om meer fietsen gevuld te krijgen. Dus iedereen is van harte welkom om mee te komen fietsen. Of je van spinning moet houden, of dat iedereen mee kan doen? Nee hoor, dat hoeft niet, het is een uurtje lekker- binnen - met een stukje opzwepende muziek er bij fietsen. Uiteindelijk moet je de voldoening er uit halen dat je bezig geweest ben voor het goede doel.” Team 293 Steamwork doneert het bedrag aan de Stichting Roparun die het geld besteedt aan diverse doelen voor mensen die getroffen zijn door kanker maar aan ook hun naasten, denk aan het ondersteunen van hospices, de Stichting Haarwens, familiehhuizen, huidkoelers en meer. Of, zoals de slogan van de Roparun zegt: ‘Leven toevoegen aan de dagen als er vaak geen dagen toegevoegd kunnen worden aan het leven’. Het team is al druk bezig met de voorbereidingen voor de Roparun, die vanaf 27 mei plaatsvindt, wederom helemaal in Nederland.

ACTIES

Arie, Annemarie en Marco: ,,Naast de Spinningmarathon hebben we ook nog sponsorlopen op drie scholen gepland staan in de regio. Verder is er weer een nieuwe legpuzzelactie - de puzzel is via de website te bestellen. De weken voor de daadwerkelijke Roparun in het Pinksterweekend hebben we nog een sponsor-per-kilometer actie: op 17 juni hopen we ons tweede Powerevent te mogen houden bij Restaurant Kampanje en in de omgeving Hardinxveld-Giessendam.” Team 293 Steamwork is een team dat zich sinds 2011 inzet voor het goede doel, de Roparun en hiermee voor de zorg aan mensen met kanker. Dit doet zij door het gehele jaar door activiteiten te houden om geld in te zamelen. De Roparun is de estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam en wordt sinds de coronatijd in Nederland gehouden. 

Een inschrijfformulier voor de Spinningestafette of meer info is te vinden op de website van het team, www.team293-steamwork.nl. Aanmelden kan ook via Spinning@team293-steamwork.nl.

Eline Lohman

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

Eline Lohman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie