Afbeelding
ASz

Jan de Vries reikt prijs uit aan Psychiatrie in het ASz

6 februari 2023 om 14:37 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Het team van Psychiatrie/PAAZ was in 2022 het meest patiëntvriendelijk en gastvrij in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Deze afdeling kreeg op 2 februari de jaarlijkse TopASz Award uit handen van juryvoorzitter en burgemeester van Sliedrecht Jan de Vries.

Namens patiënten reikt de Cliëntenraad de prijs elk jaar uit aan een team of een zorgverlener uit het ziekenhuis die in het voorbije jaar uitblonk in de zorg en dienstverlening aan de patiënt. Iedere medewerker kan genomineerd worden door patiënten.


Volgens de jury is Psychiatrie niet de meest zichtbare afdeling, waar ook nog eens veelal schaamte en onbekendheid een rol spelen. Toch weet het team van de PAAZ met veel passie de patiënten met de benodigde aandacht en zorg te omringen. De PAAZ won nipt van Oncologie.

Naast de award omvat de prijs ook 5000 euro, die mag worden besteed om de patiëntvriendelijkheid nog verder te verhogen. De PAAZ gaat dit geld gebruiken om binnen de afdeling lichamelijke beweging te kunnen aanbieden, individueel of in groepsverband, door middel van een speeltafel en een hometrainer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie