Chemours 150ste protestactie van zaterdag 18 februari.
Chemours 150ste protestactie van zaterdag 18 februari. Richard van Hoek Fotografie

Partij voor de Dieren Jongeren voeren actie tegen Chemours in Dordrecht zaterdag 25 februari

24 februari 2023 om 13:55 Maatschappelijk Dossier Chemours

DORDRECHT Op zaterdag 25 februari om 10:30 uur protesteren leden van PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, samen met Partij voor de Dieren Zuid-Holland, Partij voor de Dieren Dordrecht en de actiegroep ‘Gezondheid vóór Alles’ tegen de lozing van chemische stoffen door Chemours op de Baanhoekweg 22 in Dordrecht voor de hoofdingang.

Vorige week stond de actiegroep ‘Gezondheid vóór Alles’ voor de 150e keer voor de poort van het Dordtse chemiebedrijf Chemours om emmers vervuilde grond te lozen. Deze week sluiten ook PINK!, diverse afdelingen van de Partij voor de Dieren aan bij het protest. Tweede Kamerlid Eva van Esch en lijsttrekker en fractievoorzitter van Provinciale Staten in Zuid-Holland Carla van Viegen zullen tijdens de demonstratie spreken.

OPROEP TEGEN VERVUILING

PINK! en de Partij voor de Dieren roepen op om Chemours te sluiten vanwege de lozing van zeer giftige stoffen als PFAS en GenX. De organisaties vragen aandacht voor de vervuiling van water, grond en lucht door het chemiebedrijf. “Chemours is de Tata Steel van Zuid-Holland”, aldus Xenia Minnaert, voorzitter van PINK!. Het doel van de demonstratie is om de vervuiling onder de aandacht te brengen bij iedereen die op 15 maart naar de stembus gaat.

Meer weten? Lees dan ons complete Chemours-dossier met al het nieuws en de achtergronden.

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

advertentie
advertentie