Afbeelding

Stichting Dromen zonder beperking bezorgt Sliedrechtse Nick politiedroom

9 april 2023 om 08:54 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Wat een geweldige dag was het dinsdag 4 april voor dromer Nick, die graag eens bij de Politie wilde meekijken. Die ochtend werd hij ‘overvallen’ door 2 vrijwilligers van Stichting Dromen zonder beperking en insoecteur Mark op zijn werkplek bij de Kringloop van ASVZ, locatie De Merwebolder.

Eerst even van de schrik bijkomen en bij een bakkie koffie en een lekker stuk taart elkaar even wat beter leren kennen. Daarna stapte iedereen in de politiebus om naar het oefenterrein van de Politieacademie in Rotterdam te rijden. Aangekomen op het terrein staat er een geblindeerde auto en een escorte van 6 politiemotors op Nick te wachten voor een klein rondje door Rotterdam als VIP.

Bij terugkomst mag Nick met een groep studenten mee oefenen. Hij krijgt een jas aan en een koppel om en moet vervolgens samen met een ‘collega’ iemand aanhouden. Volgens Nick was dit het allerleukste deel van de dag. En hij krijgt van de instructeur vervolgens zijn eerste ‘strepen’ als aspirant uitgereikt.

Na een lekkere lunch in de kantine van de Politieacademie rijdt de groep naar Hotel New York zodat er met de Erasmus brug op de achtergrond een paar mooie foto’s van Nick gemaakt kunnen worden. Er volgt een niet geplande tussenstop bij het dichtstbijzijnde politiebureau omdat Nick tijdens het rijden aangeeft dat hij graag zijn persoonlijke begeleider Nathalie in een politiecel wil opsluiten. Na het bekijken van een echte isolatiecel is Nathalie dan ook de klos en wordt ze heel kort achter slot en grendel gezet. Waarna Nick door het luikje van de deur, vrolijk vraagt hoe het met haar gaat.

Weer terug in de bus vraagt Mark toestemming aan de meldkamer om met zwaailicht en sirene Rotterdam te verlaten en met hoge snelheid richting de haven van Dordrecht te rijden. Bij dit onderdeel zat niet alleen Nick van oor tot oor te grijnzen. Bij het kantoor van de Nationale Eenheid water en weg in Dordrecht blijkt dat de boot waar we de dag mee af gaan sluiten er nog niet is. Geen probleem….. Er wordt ter plekke een Audi geregeld waar Nick nog een rondje snelweg in mee mag. En als hij daar van terug komt, ligt de politieboot wel op hem te wachten.

Ook hier wordt heel uitgebreid aan ons verteld wat de politie op het water allemaal doet. Nick krijgt uitleg over alle instrumenten in de stuurhut en mag vervolgens zelf ook een stukje varen. Bij het afscheid van de mannen op de boot krijgt hij nog een echte politiepet als aandenken aan deze dag. Iedereen begint best wel moe te worden van alle indrukken van deze dag en we rijden rustig terug naar Sliedrecht. We nemen afscheid van rechercheur Mark en bedanken hem hartelijk voor alle moeite en tijd die hij in het uitkomen van Nick zijn droom heeft gestopt.

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie