De overhandiging van de nootjes zaterdagmorgen met op de foto v.l.n.r. Gerda de Jong en Bas Groenendijk (bestuursleden voedselbank), Rob Schoevaart (voorzitter Rotaryclub Sliedrecht e.o.) en Anja Rijlaarsdam (Districtsgouverneur Rotary).
De overhandiging van de nootjes zaterdagmorgen met op de foto v.l.n.r. Gerda de Jong en Bas Groenendijk (bestuursleden voedselbank), Rob Schoevaart (voorzitter Rotaryclub Sliedrecht e.o.) en Anja Rijlaarsdam (Districtsgouverneur Rotary). Miranda Visser

Rotary Sliedrecht en bakkerij Soeteman doneren pepernoten aan Voedselbank Sliedrecht

20 november 2023 om 12:15 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Rotary Sliedrecht en bakkerij Soeteman hebben zaterdagmorgen 18 november 50 kilo pepernoten en kruidnootjes aan Voedselbank Sliedrecht overhandigd. Dit initiatief van de Rotary is ter ere van het honderdjarige jarig bestaan van de Rotary in Nederland.

Met een knipoog naar de intocht van Sinterklaas die zaterdag ook plaatsvond besloot de Rotary samen met Soeteman wat lekkers te regelen voor de cliënten van de voedselbank om ze zo toch een feestelijk gevoel te bezorgen bij deze bijzondere dagen.

De gift is onderdeel van een fietsestafette ter ere van het genoemde jubileum van Rotary Nederland. Deze fietsestafette is op 28 januari begonnen in Noord-Holland en gaat langs alle 500 clubs in 7 districten, waarna hij eindigt in Zeeland waar een voedselbos is aangepland. Afgelopen week ging de route door de Alblasserwaard en vandaag gaan de fietsers van Rotaryclub Sliedrecht op pad naar Rotaryclub Gorinchem. Het was nog een aardige logistieke puzzel omdat door de landelijke intocht van Sinterklaas in Gorinchem veel wegen afgesloten zijn.

ROTARY

De leden van Rotary Sliedrecht e.o. zijn ondernemers en slaan de handen ineen om iets terug te doen voor de samenleving vanuit hun beroep en betrokkenheid daarbij. Hiertoe heeft de club eerder initiatief genomen voor het 2 jaarlijkse Baggerfestival en organiseert zij als fundraisers onder andere een jaarlijkse wijnactie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie