Afbeelding
Google maps

Renovatie Elektra Sliedrecht bijna afgerond

28 november 2023 om 16:37 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Elektra, het bekende gebouw aan de Stationsweg 4, is onlangs grondig gerenoveerd. Aanleiding voor de renovatie was de technische staat van het gebouw. Het nieuwe en moderne pand is bijna klaar voor gebruik als multifunctioneel centrum voor alle Sliedrechters. Eerst moet er nog een stroomkabel worden gerealiseerd.

In Sliedrecht wordt uitgekeken naar de opening en het gebruik van het gerenoveerde pand. Ook de gemeente wil dat het pand snel opengaat als multifunctioneel centrum voor jong en oud. Maar voordat het pand opengaat is het van belang om de exploitatie van de horeca en het beheer zorgvuldig te regelen. Op dit moment worden constructieve gesprekken gevoerd met het bestuur van SOJS om deze aspecten zorgvuldig af te stemmen. Het vergt nog enige tijd voordat de definitieve horeca-exploitatie en het beheer rond zijn.

In het verleden beheerde en exploiteerde SOJS het pand. Het is niet meer van deze tijd om een jongerenorganisatie een gemeentelijk pand met een bar te laten exploiteren. Momenteel overlegt de gemeente met het bestuur hoe het anders ingericht kan worden. Om zowel de jongerenwerk functie als de culturele functie te versterken, onderzoekt de gemeente met het SOJS-bestuur hoe ze een duidelijke scheiding kunnen aanbrengen tussen deze twee taken, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Tegelijkertijd streven de partijen naar een breder cultureel aanbod voor jong en oud door de programmering uit te breiden. Op die manier wordt het cultureel aanbod een impuls gegeven.

Parallel aan deze inspanningen, wil de gemeente dat het pand voor uiteenlopende activiteiten en verschillende organisaties in gebruik kan worden genomen. Hiervoor is het nodig om een beheerorganisatie op te richten. Dit proces vereist zorgvuldige aandacht vanwege de complexe technische en juridische aspecten, om grote financiële risico’s voor de gemeente te vermijden.

De gemeente begrijpt dat het ontbreken van een concrete datum voor de heropening frustrerend is voor vrijwilligers, bestuursleden en bezoekers. Momenteel wordt onderzocht hoe ze tijdelijk de exploitatie van het pand kunnen regelen. Het doel is om het jongerenwerk en culturele evenementen, zoals het Tuinfeest en de Bluesnacht, zo snel mogelijk te hervatten.

De gemeente werkt in nauwe samenwerking met het SOJS-bestuur om zo snel mogelijk de deuren te openen zodat elke Sliedrechter kan genieten van de mooie activiteiten in het prachtige pand aan de Stationsweg 4.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie