Afbeelding

Ondernemersechtpaar Van Beuzekom viert briljanten huwelijksfeest

12 februari 2024 om 14:05 Mensen

GIESSENBURG Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden kwam zaterdag met een boeket bloemen op bezoek bij het echtpaar Kees en Aagje van Beuzekom-Sluimer in Giessenburg. Zij vierden die dag hun 65-jarig huwelijk, een briljanten huwelijk.

Op 10 februari 1959 gaven zij elkaar als 22- en 24-jarige bruid en bruidegom het jawoord in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. De bruid was geboren in Giessendam en de bruidegom in Neder-Hardinxveld. Hun leven lang hebben zij in de Alblasserwaard gewoond. Zij betrokken in 1959 een woning boven de winkel én kleermakerij van Van Beuzekom senior, die al sinds 1932 in de Peulenstraat was gevestigd. Zij werkten daar allebei.

TROUWPAK

In de loop der jaren breidde de winkel onder hun leiding uit tot Modehuis van Beuzekom, voor dames-en herenkleding, een begrip voor velen in de Alblasserwaard. Nog altijd worden zij door voormalige klanten aangesproken over de jaarlijkse modeshows of het mooie trouwpak of die fijne jurk of bijzondere damesjas waar zoveel plezier aan was beleefd. Kwaliteit stond hoog in het vaandel. Online winkelen bestond nog lang niet, persoonlijk geholpen en geadviseerd worden was waar de klanten voor kwamen.

POLDERGEVOEL

In 1996 gingen ze met pensioen, verlieten het pand in de Peulenstraat en gingen vooraan (zoals dat heet vanuit Giessendam) in Sliedrecht wonen, in een vrijstaand huis aan de Merwede. In 2022 moesten ze om gezondheidsredenen verhuizen naar een appartement in de Groene Wei in Giessenburg dat nu tot gemeente Molenlanden behoort. Het poldergevoel en het ruime uitzicht was en bleef belangrijk. Al 65 jaar zijn zij altijd samen, eigenlijk 71 jaar als je de verkeringstijd meetelt. Als man en vrouw en ook als collega’s op de werkvloer, een 24/7 woon- werk- en privérelatie noemen we dat nu. 

REIZEN

Zij kijken terug op een boeiend leven, sportief in de winter op de schaatsen en op de ski’s en sportief in de zomer met hun zeilboot en op de fiets. Met die zeilboot maakten ze na hun pensionering een aantal lange en verre reizen tot in Scandinavië. Daarnaast maakten ze per vliegtuig reizen over de hele wereld, van Noord-Amerika tot Japan. Ze hebben fotoboeken vol herinneringen aan een lang leven samen. Burgemeester Segers maakte kennis met een spraakzaam echtpaar met vele verhalen en wenste hen samen nog mooie en (nu) rustige jaren toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie