Afbeelding
gemeente Sliedrecht

Lintje voor onder andere oud-wethouder Tanis

24 april 2020 om 12:00 Mensen

SLIEDRECHT De jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag verloopt deze keer anders dan anders. Vrijdag 24 april heeft burgemeester Dirk van der Borg negen Sliedrechters via de telefoon verrast met een Koninklijke onderscheiding.

Ook acht leden van de vrijwillige brandweer van Sliedrecht krijgen een lintje. Tijdens een bijeenkomst later dit jaar zal de burgemeester alle onderscheiden inwoners het lintje opspelden.

De brandweerleden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid van Sliedrecht en de regio. Zij hebben zich allen jarenlang ingezet, zo'n 20 tot soms wel 30 jaar. De Koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan verdiend. Het gaat om mevrouw M.C.J. Kolders-Versloot en de heren T. van Heteren, J. de Jong, D.C. Noordergraaf, R.M. van Selm, G. van Wijgerden, J.M. van Wijgerden, N. van Wijgerden.

De negen andere onderscheiden inwoners hebben zich ieder op hun eigen manier uitzonderlijk ingezet voor onze samenleving. Na het 'beeldbelletje' bezorgde de burgemeester vrijdagmiddag bloemen en oranje tompoezen bij deze gedecoreerden, natuurlijk op veilige afstand. Het gaat om de heer K. Blokland, mevrouw J. Buijs-Stroo, mevrouw M. van den Enden-van Houwelingen, mevrouw G. van Heukelum-Vlot, de heer N. van Horssen, mevrouw C.C. Kalkhoven-Zwart en de heren J.P. Tanis, J. van der Waal en J. de Winter.

De heer Blokland zet zich al 30 jaar in voor de Genealogische Vereniging De Stamboom. Daarnaast is hij onder andere actief voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Mevrouw Buijs is al vele jaren vrijwilliger voor organisaties zoals het Bieschbosch Bezoekerscentrum, de Historische Vereniging Sliedrecht en huurdersvereniging De Hooghe Lijster. Mevrouw Van den Enden deed onder andere vrijwilligerswerk voor de brandweer, bij de Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk en nu bij Merweradio. Mevrouw Van Heukelum is al sinds 2004 actief bij Muziekvereniging EMS, tegenwoordig als voorzitter. De heer N. van Horssen zet zich vooral in als vrijwilliger op kerkelijk gebied. Bijvoorbeeld bij ASVZ De Merwebolder, de Hervormde Gemeente Sliedrecht en Philadelphia Zorg. Mevrouw C. Kalkhoven is een bekend gezicht als vrijwilliger bij de Wereldwinkel Sliedrecht en het Nationaal Baggermuseum. De heer Tanis leverde als wethouder een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de fileproblematiek op de A15 in de regio. Daarnaast deed en doet hij veel vrijwilligerswerk voor onder andere de SGP en de Christelijk Gereformeerde Kerk . De heer Van der Waal spant zich sinds 1993 vooral in voor de gereformeerde kerk in Sliedrecht en is vrijwilliger bij de Rivas Zorggroep. De heer De Winter is al 50 jaar actief als vrijwilliger. Van 1970 tot 2000 bij de brandweer en nu onder andere bij de Nederlands Gereformeerde Kerk en bij Stichting Pand 33. Hij is een van de oprichters van de Voedselbank Sliedrecht.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie