Afbeelding
Tess Korevaar

Sliedrechtse Sera in de race om Beste Artiest van The Best Social Awards

8 mei 2020 om 15:56 Mensen

SLIEDRECHT ,,Ik heb er stiekem wel van gedroomd natuurlijk om een artiest te zijn, maar zo voel ik me nog niet", vertelt Sera. De Sliedrechtse is onlangs genomineerd in de categorie Beste Artiest van The Best Social Awards. ,,Ik vind het echt heel bijzonder en super leuk." Nog tot 12 mei kan er op haar gestemd worden via thebestsocialawards.nl.

door Esther Coumans

Radio deejay Domien Verschuuren maakte op 29 april in zijn programma op Qmusic de genomineerde artiesten voor The Best Social Awards bekend. Hij begon met degene met de minste volgers op Instagram en eindigde met de meeste volgers. Het duo Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, Bizzey en Sera waren de gelukkigen. De Sliedrechtse wist helemaal van niets. ,,Het was echt een verrassing. Ik kreeg het zelf via social media allemaal berichten van mensen dat ik genomineerd was. Zo bijzonder. Ik vond het meteen heel erg leuk en een eer. En ik dacht, die award moet ik proberen te winnen", lacht ze.

Maar Sera dacht ook gelijk 'ik ben helemaal geen artiest'. ,,Klopt, ik ben geen artiest. Niet zoals de andere genomineerden. Ik heb geen voorgeschiedenis in de muziek." Wel heeft de Sliedrechtse zangeres een hele groep volgers. Op Instagram heeft ze 960.000 volgers. ,,Dat is een hele brede groep. Ik heb natuurlijk volgers uit Nederland, maar ook heel veel uit Maleisië en Amerika."

Ik ben geen artiest. Niet zoals de andere genomineerden

Nog geen jaar geleden startte Sera haar Instagram account. ,,In mei vorig jaar begon ik voorzichtig met het posten op Instagram. Het is een hele andere wereld, maar wat ik prettig vond was dat ik met een beetje kon verbergen terwijl ik zong. Ik vond het namelijk doodeng. Maar ik kreeg gelijk op mijn video's positieve reacties. En toen dacht ik dat ga ik vaker doen. Samen met Romeo ben ik toen gaan jammen. Ik kreeg steeds meer volgers en het werd serieuzer." Op het moment dat er een video van Sera viral gaat, blijven de volgers komen.

Wanneer de video waar Sera het nummer 'Dance Monkey' zingt in augustus viral gaat, gebeurt er veel in het leven van de Sliedrechtse. Zo zingt ze samen met Justin Bieber op Instagram en treedt ze op tijdens de verjaardag van voetballer Christiano Ronaldo. Behalve op Instagram zit ze ook op YouTube en TikTok. Op YouTube is het nummer Dance Monkey van Sera al ruim 19 miljoen keren bekeken. ,,Ja er gebeuren hele leuke dingen", zegt ze.

Op 28 mei weet Sera of ze de award voor Beste Artiest in de wacht heeft gesleept. Iedereen kan daar nog voor stemmen tot 12 mei. Dat kan via thebestsocialawards.nl. Sera hoopt dat ze de award wint. ,,Ik heb er nog helemaal geen een", lacht ze. ,,Ik maak denk ik wel kans tussen de andere artiesten, maar met mijn brede groep aan volgers is het toch moeilijk om ze te laten stemmen. De mensen uit Maleisië begrijpen niet precies hoe ze moeten stemmen, maar het gaat goed komen. Mijn volgers gunnen het me, dat lieten ze weten in hun post."

Hoe het verder gaat lopen met Sera weet ze nog niet precies. Ze is wel serieus bezig met het schrijven van eigen liedjes. ,,Ik zing nu alleen nog covers, maar ik wil graag eigen nummers laten horen. Ik ga gewoon mee met de flow en we zien wel", besluit ze.

Esther Coumans

advertentie
advertentie