René Serno.
René Serno. Privé

‘Het Sint Nicolaas Hotel Sliedrecht’ is geopend

9 november 2020 om 08:04 Mensen

SLIEDRECHT Op 1 november is in het voormalige pand van de Brijhapper een hotel voor Sinterklaas geopend, ‘Het Sint Nicolaas Hotel Sliedrecht’. Dit pand op de Kerkbuurt 87 wordt het onderkomen voor de medewerkers van de Sint. Ook kunnen kinderen er langskomen.

door Eline Lohman

Al een aantal jaren is er op de Kerkbuurt het Sinterklaashuis/Kerstmanhuis, maar nu is er voor het eerst een meer actieve vorm, vertelt René Serno van Samen voor Sliedrecht, die het initiatief voor het hotel heeft genomen, in samenwerking met de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt. ,,Het is dit jaar voor het eerst dat kinderen naar binnen kunnen en dat wij speelgoed inzamelen voor onze minimagezinnen. Omdat het de eerste keer op deze manier is, kunnen we gelijk rekening houden met de coronaregels.”

Terwijl de medewerkers van de Sint hard aan het werk gaan in het hotel, wordt er tijd en ruimte vrijgemaakt om de jongste Sliedrechters, van 4 tot 10 jaar, te verwelkomen in het hotel. Op zaterdag 14, 21, 28 november en zaterdag 5 december van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn deze kinderen welkom om een tekening of knutselwerk te maken voor Sint Nicolaas. De kinderen kunnen hun schoen en kunstwerk achterlaten in het hotel en het zou best eens kunnen dat er na afloop iets leuks in zit. Uiteraard mogen de jongere broertjes en zusjes en andere kindjes onder de 4 jaar ook hun schoen zetten. De schoenen kunnen op woensdag 9 december tussen 13.00 en 16.00 uur worden opgehaald. De medewerkers van de Sint begeleiden de kinderen. Vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal zes kinderen tegelijk binnen zijn om te tekenen of te knutselen. Schoenen en tekeningen kunnen ook zo in het Sint Hotel worden afgegeven.

Samen voor Sliedrecht en Ondernemers Vereniging Kerkbuurt vonden het juist in deze tijd belangrijk om kinderen een plek te geven waar ze naartoe kunnen rondom Sinterklaas, zegt René. ,,Al veel evenementen zijn al afgelast. Zelfs de aankomst van Sinterklaas gaat niet door. En dit hotel is coronaproof dus mogelijk. Daar komt nog bij dat de Kerkbuurt er nog gezelliger door wordt. Het is een klein lichtpuntje in deze donkere tijden. En je creatief uitleven is altijd goed natuurlijk.”

De organisatoren zijn nog op zoek naar speelgoed; onbeschadigd, compleet en schoon. Dit speelgoed mag afgegeven worden bij het Sint Nicolaas Hotel op de Kerkbuurt 87 op de donderdagen 5, 12 en 19 november en de vrijdagen 6, 13, 20 november van 13.00 tot 16.00 uur. Dit speelgoed wordt aangevuld door de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt met nieuw speelgoed en wordt dan beschikbaar gesteld aan kinderen uit gezinnen die het in deze tijd financieel moeilijk hebben.

Eline Lohman

advertentie
advertentie