De vrienden van José Kraaijeveld begeleidden de kist over de begraafplaats.
De vrienden van José Kraaijeveld begeleidden de kist over de begraafplaats. Boy Hazes

Sliedrecht neemt afscheid van José

Mensen

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag vond onder grote belangstelling de uitvaartdienst van José Kraaijeveld plaats. Kraaijeveld, Sliedrechter in hart en nieren, was een graag geziene inwoner van Sliedrecht. Hij was onder andere al jaren medewerker bij Merweradio, ruim veertig jaar lid van voetbalvereniging vv Sliedrecht, leerkracht op basisschool obs Roald Dahl, schreef regelmatig stukken voor Het Kompas Sliedrecht en was derhalve een belangrijke schakel in de Sliedrechtse samenleving. Hij werd slechts 52 jaar.

Met zorgvuldige hulp van uitvaartbegeleider Arjan Nederveen, werd er op vrijdagavond in timeslots, met mondkapje én op anderhalve meter afstand voor vele familieleden en vrienden de mogelijkheid gecreëerd om ondanks de coronamaatregelen toch nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Wie dat wilde, kon op de met schoolbordverf geschilderde kist met schoolkrijt een laatste groet op de kist van Kraaijeveld schrijven. Ook de kinderen van zijn klas hadden voor lieve teksten gezorgd voor ‘hun’ meester José.

Tijdens de dienst zaterdagochtend versierden zijn dochter Tessa en neef Anan de kist met door de genodigden meegebrachte bloemen. Langs de erehaag van leerlingen en ouders van de Roahl Dahl school werd Kraaijeveld door zijn vrienden naar zijn laatste rustplaats gedragen.

LIVESTREAM Er was indrukwekkend veel belangstelling voor de uitvaart. Er was ook de mogelijkheid om de dienst online bij te wonen via livestream. Op de livestream werd ruim vierhonderd keer ingelogd. Met de door iedereen meegebrachte bloemen konden de aanwezigen nog één keer gezamenlijk ‘hun José’ omhelzen. Het is een troostende gedachte dat hij al deze prachtige gekleurde bloemen mee mocht nemen naar zijn laatste rustplaats.

LIEVE BERICHTEN De familie, en zijn vrouw Petra in het bijzonder, wil iedereen bedanken voor alle mooie vriendschappen die José heeft mogen ervaren tijdens zijn leven, alle troostende woorden en belangstelling tijdens zijn ziektebed en de overweldigende stroom aan lieve berichten die binnen zijn gekomen na het verdrietige bericht dat zij voortaan zonder José verder zullen moeten.

advertentie
advertentie