Het eerste plaatje voor 'Zoek mee in Sliedrecht'.
Het eerste plaatje voor 'Zoek mee in Sliedrecht'. Albert de Coster

Zoekt mee in Sliedrecht

Mensen

SLIEDRECHT Bent u het thuis zitten ook zat. Op vakantie gaan zit er voorlopig niet in. Waar reizen naar het buitenland helemaal een utopie is, is in eigen land op pad gaan alleen mogelijk als je zorgt dat je voor 21.00 uur thuis bent.

door Albert de Coster

En ziet u het zitten met een thermoskan koffie en een paar krentenbollen in de winterse kou op een bankje bivakkeren in de vrije natuur of in een verlaten binnenstad? Nee, daar is niets leuks aan. Mocht u toch op pad willen gaan, dan is het natuurlijk wel leuk om een doel te hebben. Een museum bezoeken, winkelen in een leuke stad, naar een pretpark gaan, noem maar op. Maar in deze coronatijd kan dat voorlopig nog niet.

Hoogleraar Erik Scherder – de bekende neuropsycholoog – adviseert ons om veel meer te bewegen. Dat is goed voor ons brein, ons immuunsysteem, onze spieren, eigenlijk voor ons hele lichaam en ook voor onze geest is het goed. Dat is mede de reden dat ik regelmatig binnen de gemeentegrenzen van Sliedrecht veel wandel en fiets. En ik voel me er prima bij. Niks geen sombere negatieve coronagevoelens. En wat mij bij die wandelingen en fietstochten opvalt zijn twee dingen: ik ben daarin niet alleen. Overal kom ik wandelaars en fietsers tegen; vaak zijn het dezelfde mensen als de dagen ervoor. Het tweede dat mij opvalt is dat er zoveel moois te zien is ons baggerdorp. Bijzondere gebouwen, mooie beelden, schitterende glas-in-loodramen, stijlvolle voordeuren.

Ik vond dat ik hier toch iets mee moest doen. Dus heb ik de redactie van het Kompas gevraagd of ik een rubriek mocht starten in hun blad. Met als doel om Sliedrechters een zetje te geven om (nog) meer te gaan bewegen en tijdens hun wandelingen en fietstochten hun ogen de kost te geven om het vele moois in hun dorp te vinden. Dus hier is de aftrap van mijn rubriek: ‘Zoekt u mee in Sliedrecht?' Mijn vraag aan u is om te ontdekken waar deze foto, die kenmerkend voor Sliedrecht is, is gemaakt. Als u weet waar het is mag u dat voor u zelf bewaren, maar u kunt het ook met mij delen via onderstaand mailadres. En als u er speciale herinneringen aan heeft, dan hoor ik dat ook graag. Volgende week zal ik het antwoord met de overige lezers delen en desnoods komt er een toelichting bij. En dan plaats ik weer een nieuw zoekplaatje. Uiteraard kunt u reageren op deze nieuwe rubriek. Stuur uw opmerkingen maar door naar: zoekfotosliedrecht@hotmail.com.

advertentie
advertentie