Tom Boerman (midden) op het Nederlandse consulaat in Istanbul.
Tom Boerman (midden) op het Nederlandse consulaat in Istanbul. Tom Boerman

Sliedrechter Tom Boerman loopt in half jaar door heel Europa

5 november 2021 om 13:41 Mensen

SLIEDRECHT Wie de Sliedrechter Tom Boerman (34) volgt via zijn Instagrampagina @iwalkaroundtheworld heeft het nieuws al vernomen. Hij heeft donderdag 4 november heel Europa lopend doorkruist. ,,One continent down, six to go”, is te lezen bij zijn post. 

Op 8 mei vertrok de geboren Hardinxvelder voor een voettocht over alle continenten. In totaal wil hij 40.000 kilometer afleggen. Op dit moment heeft hij 3751 kilometer gehad. Hij laat weten dat het afgelopen half jaar wel zwaar is geweest, maar dat het ook een heel goed half jaar. ,,Het was echt een te gek avontuur en er komt nog veel meer aan.” 

(tekst gaat verder onder de foto)


De weg die Tom Boerman door Europa heeft afgelegd.  - Tom Boerman

Donderdag 4 november eindigde Boermans voettocht door Europa in Istanbul. Daar had hij een speciale meeting op het Nederlandse consulaat, uitgenodigd door de general-consul. 

Lang nagenieten doet de Sliedrechter niet, hij is vandaag, vrijdag 5 november, gestart met zijn Azië avontuur. Met het vliegtuig is hij naar het zuiden van Turkije gegaan om te starten in Fethiye. ,,Waar het 27 graden is”, zegt hij lachend op een filmpje in zijn stories op zijn instagram. En hij start deze reis niet alleen. In Oostenrijk heeft de Nederlander onderdak gekregen van Harry en dezelfde Harry gaat drie weken met hem meelopen naar Antalya. 

Verder laat Boerman nog weten ontzettend dankbaar te zijn voor alle berichten die hij binnenkrijgt. ,,Het waren de afgelopen dagen echt honderden. Sorry dat ik ze nu niet allemaal kan beantwoorden. Ook enorm bedankt voor alle donaties die ik van jullie krijg. Dat helpt mij de wereld over te lopen.” 

Info: www.iwalkaroundtheworld.com.

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

advertentie
advertentie