Bert Pesselse.
Bert Pesselse. Privé

Bert Pesselse over Giessenburg: ‘Groep mensen met hart voor het dorp’

24 november 2021 om 13:24 Mensen

GIESSENBURG Bert Pesselse (59) uit Giessenburg zet zich met hart en ziel in voor zijn dorp. Dat vindt hij belangrijk, om de betrokkenheid en leefbaarheid groot te houden.

door Eline Lohman

Vele jaren geleden kwam Bert in Giessenburg wonen, waar hij een winkel begon. Langzamerhand werden zijn vrouw en hij ‘onderdeel van de samenleving’, vertelt Bert. ,,Het is echt ons dorp geworden. De gemeenschap heeft ons als ondernemers veel gegund en daarom vind ik het belangrijk om me in te zetten voor het dorp. Maar niet alleen daarom, want ik vind het goed om te proberen de betrokkenheid en leefbaarheid in het dorp te vergroten. Daarom ben ik in aanraking gekomen met allerlei initiatieven in Giessenburg.”

JONGEREN De Dorpsraad, de kerkelijke gemeente, jongeren: vrijwilliger Bert is bij van alles betrokken. Vooral voor jongeren zet de 59-jarige zich graag in. ,,Ik zie dat er uitdagingen liggen bij die doelgroep. Voorheen zagen we het gezin als de hoeksteen van de samenleving, maar er zijn verschuivingen. Mede door de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren en de mogelijkheden tot zelfontplooiing. Dat lukt sommige jongeren heel goed, maar er zijn er ook bij die twijfelen. Daar kan een stichting als De Halte, waar ik me voor inzet als bestuurslid, een rol in spelen. In 2008 zijn we begonnen met een inloop, die volstroomde met jongeren. Mooi, want je zag dat er verbindingen met elkaar worden gelegd. We zijn een hecht dorp, maar toch kunnen nog best wat jongeren een schouder gebruiken om op te leunen. Dat doen we met de inloop, die nog altijd populair is en die tegenwoordig in het nieuwe multifunctionele centrum zit. Het is belangrijk om te proberen om jongeren in het dorp te houden. De verbetering van de leefbaarheid staat hierbij centraal.”

Bert heeft zijn hart voor vrijwilligerswerk van huis uit meegekregen. ,,Mijn ouders hebben me geleerd om iets voor een ander te doen. Ik vind het mooi om iets voor iemand te kunnen betekenen. Het is goed om te zien dat er in Giessenburg een groep mensen is met hart voor het dorp. Mensen raken daardoor aangestoken en zetten met elkaar de schouders eronder, waardoor er steeds nieuwe initiatieven ontstaan. Je ziet gewoon dat het dorp erdoor opbloeit. En dat vind ik geweldig om mee te maken!”

Eline Lohman

advertentie
advertentie